Τα ανοίγματα ΔΗΜΑΡ προκαλούν αναταράξεις

Τα ανοίγματα ΔΗΜΑΡ προκαλούν αναταράξεις

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλίμα αμφισβήτησης της μετεκλογικής στρατηγικής που ακολουθεί η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ υφίσταται στο εσωτερικό του κόμματος, όπως αναδεικνύουν οι συνεχιζόμενες παρεμβάσεις βουλευτών και στελεχών της. Χθες, σαφείς τοποθετήσεις διαφοροποίησης έκαναν τόσο ο κ. Σπ. Λυκούδης όσο και η κ. Μαρία Γιαννακάκη με 11 στελέχη του κόμματος. Ενδεικτικό της πολυδιάσπασης απόψεων που υφίσταται είναι ότι η κατεύθυνση των διαφωνούντων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο κ. Λυκούδης φαίνεται να θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει σύγκλιση με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο κείμενο των «12» είναι σαφής η θετική προδιάθεση έναντι της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκούδης δήλωσε χθες (Βήμα fm) ότι για τη ΔΗΜΑΡ στρατηγική επιδίωξη θα πρέπει να είναι η Κεντροαριστερά. «Εάν ο προσανατολισμός», επισήμανε ο κ. Λυκούδης, «είναι να πάμε να κολλήσουμε και να γίνουμε συμπλήρωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πιστεύω ότι οδηγεί σε απίστευτα πολιτικά αδιέξοδα τη ΔΗΜΑΡ». Μάλιστα, ο κ. Λυκούδης διευκρίνισε ότι δεν τον αφορά πιθανή συγκόλληση της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, η κ. Γιαννακάκη και 11 μέλη της ΔΗΜΑΡ (Σ. Βαρδάκας, Χρ. Γκαρμπούνης, Γ. Ιωαννίδης, Ελένη Καρατζόλα, Χριστίνα Κωλέττη, Στ. Μαλέλης, Δ. Οικονομίδης, Εφη Παγκάλου, Π. Παπαθεοδωρόπουλος, Ι. Σπιλάνης και Π. Τζιας) ζητούν με ανοιχτή επιστολή «αυτόνομη πολιτική παρουσία». Κατηγορούν για «συμπράξεις κορυφής, που υπερασπίζονται τις πιο συντηρητικές επιλογές», φράσεις που αποτελούν σαφείς αιχμές κατά της προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιγράφουν ως κόμμα σχεδόν ταυτόσημο με τη Ν.Δ. Και ζητούν από τη ΔΗΜΑΡ να εργαστεί «για τη διαμόρφωση μιας νέας, προοδευτικής, κυβερνητικής πλειοψηφίας». Τα στελέχη κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, ωστόσο τονίζουν ότι «στην κατεύθυνση αυτή» η ΔΗΜΑΡ μπορεί «να συμβάλει καθοριστικά στη συγκρότηση του νέου προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος».

Στην Αγ. Κωνσταντίνου εμφανίζονται, πάντως, ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία του διαλόγου. Μάλιστα, ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος υπερασπίστηκε τις επαφές και με το ΠΑΣΟΚ (9,84), λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πολύς χρόνος» και γι’ αυτό οι συζητήσεις διεξάγονται και το καλοκαίρι, προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές ανασύνταξης του χώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή