Ψηλά το «θερμόμετρο» στη Βουλή

Ψηλά το «θερμόμετρο» στη Βουλή

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιδιαιτερότητες του θέρους δεν άφησαν ανεπηρέαστες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες: Στο πλαίσιο συνεδρίασης επί νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο ψηφίστηκε, εκφράστηκαν απόψεις και θέσεις οι οποίες αιφνιδίασαν με το άτοπο του περιεχομένου τους, ενώ κατεγράφη μία ακόμα προσωπική σύγκρουση βουλευτών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ με εκφράσεις που επιφέρουν επιπλέον πλήγματα στον κοινοβουλευτικό θεσμό.

Χαρακτηριστικές, ως προς τα ανωτέρω, είναι οι επιλογές, αφενός, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Πολύβιου Ζησιμόπουλου να αποκαλέσει από του βήματος της Βουλής την Τουρκία «κατεχόμενη Μικρά Ασία» και, αφετέρου, του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη να εκθειάσει το σοσιαλιστικό πρόσωπο της Σοβιετικής Ενωσης: «Υπήρχε συνεχής φροντίδα του σοσιαλιστικού κράτους. Στην ΕΣΣΔ το δικαίωμα στην ξεκούραση ήταν συνταγματικά κατοχυρωμένο», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχόλιο του Κ. Καραγκούνη. Ο «γαλάζιος» βουλευτής, ο οποίος έχει και τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. στο Β΄ θερινό τμήμα, εκτός από το να «προκαλέσει» τους «κόκκινους» με τις αναφορές του στην ΕΣΣΔ, είχε ασκήσει και κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας εκ νέου λόγο για τη στάση που -όπως είπε- τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της τρομοκρατίας.

Λίγη ώρα αργότερα, η αιχμηρή για τον Π. Κουρουμπλή τοποθέτηση του Αδ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον επόμενο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. να ανταποδίδει τα πυρά:

Αδ. Γεωργιάδης: «Σας θυμόμαστε κι από την εποχή του ΠΑΣΟΚ. Μιλήστε και για τους αναρχικούς που υποστηρίζατε όταν έκαιγαν την Αθήνα».

Π. Κουρουμπλής: «Είναι άθλιος συκοφάντης ο κ. Γεωργιάδης».

Α.Γ. «Δεν μπορώ. Εδώ υπέστην βία από έναν ανάγωγο συνάδελφο».

Π.Κ. «Δεν μπορεί να με χαρακτηρίζει ανάγωγο ο κύριος αυτός, που είναι ένας παλιάνθρωπος, ένα πολύ άθλιο υποκείμενο».

Α.Γ. «Θεωρώ παντελώς αδιανόητο να εμφανίζονται άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα, οι οποίοι συμμετείχαν επί δεκαετίες στη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν αλλάξει κόμμα και παρουσιάζονται ως μωρές παρθένες».

Π.Κ. «Εσύ δεν άλλαξες κόμμα»;

Α.Γ. «Εγώ διεγράφην. Δεν έφυγα στο βύθισμα του καραβιού».

Π.Κ. «Ναι, αλλά με το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεσαι. Το ΠΑΣΟΚ σε έκανε υπουργό».

Επειτα από αυτά, το επεισόδιο έληξε και ο κ. Γεωργιάδης είχε μια σύντομης διάρκειας ανταλλαγή απόψεων σε έντονο ύφος με τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλ. Παναγιώταρο, για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια η συζήτηση που, κατά τ’ άλλα, χθες είχε ως αντικείμενο την «απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή