Συμβουλές Ράιχενμπαχ για τη Δικαιοσύνη

Συμβουλές Ράιχενμπαχ για τη Δικαιοσύνη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περαιτέρω εξέλιξη και η ενίσχυση των εφαρμογών της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-justice), οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών, όπως επί παραδείγματι ο θεσμός της Διαμεσολάβησης, καθώς και δράσεις που θα συντελέσουν στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης απετέλεσαν τα κύρια θέματα της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος, ο προϊστάμενος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι μέθοδοι παροχής τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθ’ ομοίωσιν επιτυχημένων μοντέλων που έχουν εφαρμοστεί σε χώρες της Ευρώπης, σε θέματα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, στατιστικής παρακολούθησης, εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, καθώς και σε ενέργειες με γνώμονα την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των υποδομών.

Ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη του προγράμματος και ιδιαίτερα για την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να καταρτίσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή