«Μέτωπο» για το δασικό από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μέτωπο» για το δασικό από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αντοχές του μετώπου κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών για τα δάση και το ρυθμιστικό έναντι της θερινής ραστώνης δοκιμάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δύο ημέρες πριν από το τέλος Ιουλίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να στείλει εκ νέου το μήνυμα ότι δεν νοείται καλοκαιρινή ανάπαυλα και ότι δεν πρόκειται να αφήσει την κυβέρνηση να χαλαρώσει. Ετσι, σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο δασικό νομοσχέδιο. Για άλλη μια φορά, η Κουμουνδούρου απευθύνθηκε σε κόμματα, εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικούς φορείς και ευελπιστεί στη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση, μέσω της οποίας τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα πιεστεί η κυβέρνηση. Η προσέγγιση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του νομοσχεδίου είναι αντίστοιχη με εκείνη για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό: ότι, δηλαδή, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις υποβαθμίζονται το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, τα δημόσια κοινά αγαθά προς όφελος του ιδιωτικού συμφέροντος και για την εξυπηρέτηση αμφίβολης απόδοσης επενδύσεων.

Πέραν της αναζήτησης συμμαχιών στον πολιτικό χάρτη, στους φορείς και στην κοινωνία, η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται για σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση και στη Βουλή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στο Β΄ Θερινό Τμήμα. Για την προετοιμασία της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματος συνεδρίασε χθες η Κ.Ο. Πέραν του δασικού νομοσχεδίου, η Κουμουνδούρου εστιάζει την προσοχή της και προετοιμάζεται για σύγκρουση και στη Βουλή για αναμενόμενες προωθούμενες αλλαγές που θα αφορούν την υγεία, τη διαφθορά, τα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι εισηγήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση αφορούσαν την οργάνωση της Κ.Ο. για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού από κυβερνητικής πλευράς.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίσθηκε, επίσης, η επανακατάθεση δύο τροπολογιών που είχε φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα και αφορούν την παροχή δωρεάν ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τη μείωση του Ενιαίου Φόρου Καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να χορηγούνται στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ανά οικογένεια δωρεάν 1.200 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Για το πετρέλαιο θέρμανσης προτείνεται η άμεση ακύρωση της εξίσωσης με τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης και η επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή