Επαφές Αναστασιάδη με την αντιπολίτευση

Επαφές Αναστασιάδη με την αντιπολίτευση

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταύτιση θέσεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη να στραφούν οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας προς την Τουρκία και τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις θέσεις του κ. Αναστασιάδη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που, όπως είπε, «μπορούν να αλλάξουν ριζικά την ατμόσφαιρα στο νησί και να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης».

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε χθες και με τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην, βεβαίως, της Χρ. Αυγής). Ο κ. Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αναστασιάδη, εξέφρασε την ανησυχία του για «αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής και, κυρίως, της τουρκικής πλευράς», στις οποίες και επέρριψε την ευθύνη για την αποτυχία ουσιαστικών εξελίξεων στους δύο πρώτους γύρους των συνομιλιών. Μάλιστα εκτίμησε ότι η απουσία καταγραφής συγκλίσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές καθιστά επισφαλή και τη μετάβαση σε έναν τρίτο γύρο συνομιλιών. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το Κυπριακό αποτελεί πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου και τάχθηκε υπέρ της λύσης στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Τον κ. Αναστασιάδη υποδέχθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κ. Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ούτε η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και το περίφημο ευρωπαϊκό κεκτημένο βοήθησαν και προώθησαν την επίλυση του Κυπριακού, ούτε σήμερα οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος». Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι απολύτως συνδεδεμένο με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Υπέρ των προτάσεων του κ. Αναστασιάδη τάχθηκε χθες και ο κ. Π. Καμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή