Ποτάμι: Kαταστροφικά τα σενάρια εκλογών

Ποτάμι: Kαταστροφικά τα σενάρια εκλογών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθινόπωρο χωρίς πρόωρες εκλογές προβλέπει ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος εκτιμά ότι το κόμμα του θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να προχωρήσει στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό που έχει χαράξει. Ο κ. Θεοδωράκης περιέγραψε την εκλογολογία ως «καταστροφική για την οικονομία» και προέβλεψε (Alpha Θεσσαλονίκης) ότι η προσφυγή ή όχι σε εθνικές κάλπες θα κριθεί από την προεδρική εκλογή στις αρχές του 2015.

Στο πλαίσιο των κινήσεων που έχουν δρομολογηθεί για το φθινόπωρο αναμένεται να προχωρήσει κανονικά η ανακοίνωση της βασικής κυβερνητικής πρότασης του «Ποταμιού», που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Οπως είναι γνωστό, η κυβερνητική πρόταση θα περιλαμβάνει τις 21 προτεραιότητες που θα θέσει το «Ποτάμι» για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση προς την κυβέρνηση να αποφασίσει τη μετατροπή της επόμενης Βουλής σε αναθεωρητική, προκειμένου να αλλάξουν οι διατάξεις που αφορούν το πολιτικό χρήμα, την ευθύνη των υπουργών και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Αποστάσεις από κυβέρνηση, αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» εξέφρασε τη διαφωνία του με την ταχεία διαδικασία που επελέγη για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση. Ο κ. Θεοδωράκης έλαβε αποστάσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα κόμμα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ουσιαστικά ουδείς επιθυμούσε να πραγματοποιήσει συζήτηση για τα περιεχόμενα του πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα, στο επιτελείο του κ. Θεοδωράκη επιχειρούν να διατηρήσουν την ατζέντα του κόμματος σε ζητήματα τα οποία δεν βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στην Υπηρεσία Ασύλου. Στο «Ποτάμι» εκτιμούν ότι η πολιτική μετανάστευσης και ασύλου στη χώρα παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, στην αναπλήρωση των οποίων θα πρέπει να συμβάλει και η Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή