«Δεν αλλάζει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Δεν αλλάζει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν αλλάζει, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται προτάσεις που θα καταστήσουν απολύτως σαφές ότι η αξιολόγηση είναι εργαλείο διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και διοίκησης και, σε καμία περίπτωση, δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας, με τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, ενώ δεν έχει καμία μισθολογική ή υπηρεσιακή συνέπεια για τον υπάλληλο. Κάτι που έχει τονίσει κατ’ επανάληψη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η συγκριτική αξιολόγηση συνιστά το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας προς το οριστικό σύστημα αξιολόγησης, που έχει δεσμευτεί το Υπουργείο να φέρει εντός των επομένων μηνών προς ψήφιση στη Βουλή και αφού πρώτα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συζητήθηκε η ακόμη περισσότερη ενίσχυση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, του ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και του ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κάτι που έχει δρομολογήσει ήδη τους τελευταίους 13 μήνες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί, για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι, το δε α’ τετράμηνο (Ιανουάριος- Απρίλιος) του 2014, έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι. Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών. Ο στόχος για την ολοκλήρωση των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, όπως αυτός έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση, παραμένει, επισημαίνουν οι πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή