«Πονοκέφαλος» στο ΠΑΣΟΚ, η διάταξη περί πόθεν έσχες

«Πονοκέφαλος» στο ΠΑΣΟΚ, η διάταξη περί πόθεν έσχες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδοκομματικές τριβές προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η διάταξη περί «πόθεν έσχες» που εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Χθες, ο κ. Απ. Κακλαμάνης απηύθυνε πρόσκληση προς τους βουλευτές του β΄ τμήματος να την καταψηφίσουν, ενώ ενστάσεις για το χρονικό σημείο στο οποίο επελέγη να προωθηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση διατύπωσε και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης. Ωστόσο, ο βασικός «πονοκέφαλος» του κ. Ευ. Βενιζέλου είναι ο κ. Κακλαμάνης, με τον οποίο έχει ήδη έλθει σε επαφή ο γραμματέας της Κ.Ο. Π. Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας είναι σε διαρκή επαφή και με τον κ. Βενιζέλο, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί επί της αρχής με τη διάταξη, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις συστάσεις της αρμόδιας Ομάδας κατά της Διαφθοράς. Ο κ. Κακλαμάνης (ο οποίος δεν συμμετέχει στο θερινό τμήμα που θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα) επιτέθηκε και εναντίον του κ. Χαρ. Αθανασίου. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε μεν τις επιφυλάξεις του για την κατάθεση της διάταξης σε θερινό τμήμα και την έλλειψη δημοσίου και εκτενούς διαλόγου, ωστόσο επισήμανε ότι, αν πράγματι πρόκειται για προαπαιτούμενο, τότε θα ψηφίσει, αν και θεωρεί ότι η διάταξη θα έπρεπε να κατατεθεί στην πρώτη συζήτηση της Ολομέλειας του Οκτωβρίου μαζί με όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το πολιτικό χρήμα.

Το δεύτερο ενδοκυβερνητικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ εντοπίζεται στις διαπραγματεύσεις της Χαρ. Τρικούπη με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Χθες, οι επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη έλαβαν στα χέρια τους τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη και αργά το βράδυ τις εξέτασε και ο κ. Βενιζέλος. Από τη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι οι προτάσεις του υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, τονίζουν ότι παραμένει ως εκκρεμότητα ιδιαίτερης σημασίας η ταχεία θεσμοθέτηση το συντομότερο δυνατόν (το ερχόμενο φθινόπωρο) του μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης που θα αρχίσει να λειτουργεί το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή