Ε.Ε.: Προβληματισμός Γιουνκέρ για την αδυναμία συμπλήρωσης των γυναικών Επιτρόπων

Ε.Ε.: Προβληματισμός Γιουνκέρ για την αδυναμία συμπλήρωσης των γυναικών Επιτρόπων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αδυναμία των κρατών μελών της Ε.Ε. να του προτείνουν περί τις δέκα γυναίκες για να αναλάβουν θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το βασικό πρόβλημα που απασχολεί στην παρούσα φάση τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έντυπη έκδοση της βελγικής εφημερίδας L’ Echo, στην καλύτερη περίπτωση ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει σε οκτώ.

Έχουν ήδη ανακοινωθεί τρία ονόματα γυναικών (Ιταλία, Σουηδία, Τσεχία), ενώ η Σλοβενία, η Ολλανδία και η Βουλγαρία ενδέχεται να ορίσουν γυναίκες Επιτρόπους. Γυναίκα Επίτροπο δεν αποκλείεται επίσης να ορίσει το Βέλγιο και η Δανία.

Από την άλλη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί την ύπαρξη τουλάχιστον εννέα γυναικών—όσων δηλαδή συμμετείχαν στην απερχόμενη Επιτροπή.

Εξάλλου, σε δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης Euractiv με τίτλο «Μετά τον ορισμό των υποψηφίων από την Πολωνία και την Ιταλία, ο Γιουνκέρ χρειάζεται τρεις ακόμη Επιτρόπους» αναφέρεται ότι η επιβεβαίωση από πλευράς Ιταλίας και Πολωνίας των υποψηφίων τους για τη θέση του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. σημαίνει ότι ο Γιουνκέρ περιμένει πλέον μόνο τις προτάσεις από Βέλγιο, Ολλανδία και Δανία για να ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γιουνκέρ είχε ζητήσει από τους αρχηγούς κρατών να καταλήξουν στους εκλεκτούς τους μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή