Πυρ ομαδόν κατά πολυνομοσχεδίου

Πυρ ομαδόν κατά πολυνομοσχεδίου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και τα φίλια τμήματος της «γαλαζοπράσινης» πλειοψηφίας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη Βουλή. Στο στόχαστρο έχει τεθεί το σύνολο των υπουργικών προτάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στο πολυνομοσχέδιο –το οποίο ψηφίστηκε χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης– και στις τροπολογίες για θέματα μέσων ενημέρωσης. Tην αντίδραση αρκετών βουλευτών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προκαλούν διατάξεις, όπως είναι οι σχετικές με το «πόθεν έσχες» και τη μη υποχρεωτικότητα δημοσίευσης προκηρύξεων οργανισμών στον επαρχιακό Τύπο.

Οι τροπολογίες, μέσω των οποίων επιχειρείται να ρυθμιστούν ζητήματα συγχωνεύσεων επιχειρήσεων Τύπου, κοστολόγησης διαφημίσεων κ.ά. τίθενται προς έγκριση το μεσημέρι σήμερα, στο πλαίσιο ψήφισης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου προγραμματίζεται να αρχίσει το απόγευμα και σχεδιάζεται να τεθεί προς ψήφιση αύριο.

«Η Ν.Δ. δεν πρέπει και δεν θα αφήσει ένα άρθρο να γίνει η ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου στη χώρα», σημείωσε χθες ο κ. Κ. Σκρέκας, που είναι και ο εισηγητής εκ μέρους της Ν.Δ. στο πολυνομοσχέδιο, δείχνοντας το εύρος των αντιδράσεων για τη συγκεκριμένη διάταξη. Αντιδράσεις που έγιναν αισθητές την περασμένη εβδομάδα με παρεμβάσεις των κ.κ. Γ. Καράμπελα και Ασημίνας Σκόνδρα, και συνεχίστηκαν και χθες με χαρακτηριστική την περίπτωση του κ. Γ. Κεφαλογιάννη. Το θέμα χειρίζεται το υπ. Ανάπτυξης διά του κ. Γερ. Γιακουμάτου, ο οποίος βλέποντας τις ισχυρές αντιδράσεις άφησε να εννοηθεί ότι κατά τη συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές: «Ο νόμος δεν λέει ότι εφαρμόζεται άμεσα», είπε κατ’ αρχάς ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συνέχισε: «Λέει ότι εφαρμόζεται έπειτα από διάστημα οκτώ μηνών, από 15/03/2015. Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας; Οτι έχουμε λαμπρό πεδίο μέχρι τότε να κάνουμε διαβούλευση και να ξεκαθαρίσουμε τα αδιευκρίνιστα σημεία, όπως τα τιμολόγια κ.λπ. Δεν θα αφήσουμε τον επαρχιακό Τύπο. Δεν θα είμαστε εμείς οι εκτελεστές του, αυτό είναι το βέβαιο. Κατά συνέπεια, επιφυλάσσομαι την προσεχή Τρίτη να δω το θέμα και να δούμε τι μπορεί γίνει».

Eκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Π. Ρήγας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ας αφήσουμε την υποχρεωτική δημοσίευση, έτσι ώστε να μη δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα και επίσης να μην καταστρέψουμε μια επαγγελματική ομάδα. Ξέρουμε τη σημασία που έχει ο Τύπος, ξέρουμε τον ρόλο που παίζει στην ενίσχυση της δημοκρατίας, ξέρουμε τον ρόλο που παίζει στην ενίσχυση του κανόνα της διαφάνειας και της δημοσιότητας, επομένως επιμένουμε ότι αυτή η διάταξη θα πρέπει να φύγει με αυτό το νομοσχέδιο». Σημειώνεται ότι με ενδιαφέρον αναμένεται να καταγραφεί και η στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. όσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν το επικουρικό των ενστόλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή