ΣΥΡΙΖΑ: σε τροχιά μετωπικής με την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: σε τροχιά μετωπικής με την κυβέρνηση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον καθορισμό της τακτικής που θα ακολουθήσει κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στο Β΄ θερινό τμήμα της Βουλής συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται σε λογική της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, καθώς, όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, με το πολυνομοσχέδιο εισάγονται μια σειρά ρυθμίσεις και μέτρα με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις.

Στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής επικέντρωσε η Κουμουνδούρου και το σχόλιό της αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, χθες. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι επαναλαμβανόμενες αναφορές σε τέλος της κρίσης γίνονται «για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που εφαρμόζει πιστά ο κ. Σαμαράς και υποστηρίζεται από κυρίαρχους κύκλους στην Ευρώπη». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία και έχει εγκαταστήσει ένα μνημονιακό καθεστώς, «γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά και από το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, καθώς και από τη βάρβαρη και άδικη φορολογία ακινήτων». Για τον ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από την κρίση «περνάει από την κατάργηση των μνημονίων και από ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη».

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τα ΜΜΕ και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι». Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της τροπολογίας «ένα νέο συμβόλαιο των πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης με τη διαπλοκή στον χώρο των media». Στην ανακοίνωσή της γίνεται λόγος για τροπολογία παντελώς άσχετη με το νομοσχέδιο, η οποία δεν εισήχθη προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, ενώ δεν συνοδεύεται από έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και επισημαίνεται ότι «με την τροπολογία ως σύνολο και με τις συγκεκριμένες διατάξεις καθιερώνεται απροκάλυπτα ένα νέο πλαίσιο αυθαιρεσίας και μεροληψίας υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματιών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή