Βιβλίο θέσεων από το «Ποτάμι»

Βιβλίο θέσεων από το «Ποτάμι»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βιβλίο 36 σελίδων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι αρχές και οι θέσεις του κόμματος, θα κυκλοφορήσει σύντομα το «Ποτάμι» σε περίπου 200.000 αντίτυπα. Το βιβλίο θα ξεκινά με ένα πολιτικό κείμενο του κ. Στ. Θεοδωράκη και θα περιλαμβάνει αποσπάσματα τοποθετήσεων και δηλώσεων δημάρχων (Γ. Καμίνης, Ι. Μπουτάρης), των ευρωβουλευτών του κόμματος και προσωπικοτήτων που έχουν αναφερθεί στο «Ποτάμι» (Εμμ. Κριαράς, Αντ. Καφετζόπουλος, Π. Μάρκαρης, Ματθ. Γιωσαφάτ κ.ά.). Το βιβλίο κυκλοφορεί ενόψει της 21ης Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ημερίδα της επιτροπής διαλόγου του «Ποταμιού». Τότε, θα ανακοινωθούν οι 21 προτάσεις του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας, τα σημεία, εν ολίγοις, τα οποία ο κ. Θεοδωράκης θα χρησιμοποιήσει ως πλατφόρμα συζήτησης για την κυβερνητική συνεργασία έπειτα από πιθανές βουλευτικές εκλογές. Ανάμεσα στις 36 σελίδες του βιβλίου που θα εκδώσει το «Ποτάμι» βρίσκεται και μία στην οποία παρουσιάζεται η υπερβολική, σύμφωνα με τους επιτελείς του κόμματος, κρατική επιχορήγηση.

Παρατίθενται στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα οποία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν ενόψει των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου περί τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ για προεκλογική δαπάνη και ακόμη σχεδόν 5,2 εκατ. ως οικονομική ενίσχυση. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί χρησιμοποιούνται από το «Ποτάμι» ως επιχείρημα για την ανάγκη μείωσης της κρατικής επιχορήγησης. Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Θεοδωράκης βρέθηκε στην Κω, όπου επανέλαβε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, είτε με τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή