Αιχμές ΔΗΜΑΡ κατά Σαμαρά και Γιουνκέρ

Αιχμές ΔΗΜΑΡ κατά Σαμαρά και Γιουνκέρ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια χαμένη ευκαιρία για την ουσιαστική επανεκκίνηση της συζήτησης με τους εταίρους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζουν στη ΔΗΜΑΡ την επίσκεψη του κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Αθήνα. Από την Αγ. Κωνσταντίνου επισημαίνουν ότι από τις δημόσιες δηλώσεις του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει το ακριβώς αντίθετο, καθώς δεν αναγνωρίζεται η ουσία του ελληνικού προβλήματος. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, αφήνονται αιχμές τόσο εναντίον του κ. Α. Σαμαρά, όσο και εναντίον του κ. Γιουνκέρ. Ενδεικτικά, στην ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζεται ότι «ειπώθηκε από την ελληνική πλευρά ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ η ελληνική οικονομία και κοινωνία στενάζουν. Ο κ. Γιουνκέρ μάλιστα δήλωσε ότι η λιτότητα δεν έχει φτάσει στο τέλος αλλά θα συνεχιστεί».

Σε αντιδιαστολή, από την Αγ. Κωνσταντίνου υποστηρίζουν την άποψη ότι «απαιτείται μια νέα σχέση με τους εταίρους», προκειμένου, όπως αναφέρουν, «η χώρα να έχει αυτονομία στη λήψη αποφάσεων». Σε αυτό το πλαίσιο από τη ΔΗΜΑΡ ζητούν νέα συμφωνία με τους εταίρους μας, που θα προβλέπει μείωση του χρέους, ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα και μέτρα χρηματοοικονομικής υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας. Για την «αποτελεσματική αναδιάρθρωση του χρέους» ζητούν χρονική μετακύλιση ομολόγων, μείωση επιτοκίων, αναδρομική υπαγωγή των πόρων που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και αμοιβαιοποίηση ποσοστού του ευρωπαϊκού χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή