Επιστολή 27 βουλευτών της Ν.Δ.

Επιστολή 27 βουλευτών της Ν.Δ.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τις χρεώσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές μιλούν για πρωτόγνωρες αντιδράσεις στην κοινωνία και κάνουν λόγο για εξωφρενικές χρεώσεις, οι οποίες πρέπει άμεσα να διορθωθούν, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, το πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση θα είναι βαρύ. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη έρθει σε επαφή με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μεταφέρουν το κλίμα οργής που επικρατεί μεταξύ των ψηφοφόρων τους.

Χθες, ο πρώην υπουργός και καθηγητής συνταγματικού Δικαίου κ. Πρ. Παυλόπουλος έβαλε μία ακόμη πινελιά στο κάδρο των αντιδράσεων, διαπιστώνοντας έλλειψη συνταγματικότητας στον ΕΝΦΙΑ. Μιλώντας στον Real Fm 97,8 τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, χωρίς ωστόσο να φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων. «Πρόκειται για έμμεση δέσμευση της περιουσίας», είπε ο κ. Παυλόπουλος και επισήμανε ότι ο ΕΝΦΙΑ πάσχει από συνταγματικότητα καθώς κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιφύλαξη ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, η επιβολή του οποίου υπαγορεύεται από τις ειδικές συνθήκες. «Ο φόρος, όπως είναι σήμερα, έχει τα ίδια ελαττώματα που είχε και το ΕΕΤΗΔΕ. Είμαστε αιχμάλωτοι αυτού του συστήματος», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Την Τρίτη, εξάλλου, 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, στην οποία χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ και παρέθεσαν σειρά ερωτήσεων προς τον υπουργό, ζητώντας να υπάρξουν αλλαγές στον υπολογισμό του, να μειωθεί ο φόρος για τους πολίτες, να απαλλαγούν οι κάτοχοι ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ εάν δεν έχουν κανένα έσοδο από την εκμετάλλευσή τους, να διορθωθούν τα λάθη και να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης. Επίσης, προχώρησαν στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, τονίζοντας ότι η υπερβολική φορολόγηση των ακινήτων δεν πρέπει να αίρει τον σκληρό πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή