Το ΠΑΣΟΚ ζητεί μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετάθεση της πρώτης δόσης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί χρόνος για διορθώσεις στις υφιστάμενες στρεβλώσεις, ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Από τη Χαρ. Τρικούπη ζητούν και την αντίστοιχη μετάθεση και των υπόλοιπων δόσεων κατά ένα μήνα, προκειμένου να αποφευχθεί η τυχόν επιβάρυνση πολιτών με υποχρεώσεις που δεν τους αναλογούν. «Το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαρ. Τρικούπη.

Υπενθυμίζουν, ακόμα, ότι ο κ. Φίλ. Σαχινίδης έχει ήδη ζητήσει συνάντηση από τον κ. Γκ. Χαρδούβελη για το θέμα, πιέζοντας ουσιαστικά για επίσπευσή της. Και τούτο διότι, όπως λένε, από το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν στον υπουργό Οικονομικών συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση των οποίων μπορούν να αντιμετωπιστούν τα λάθη ή οι στρεβλώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ. Τονίζουν, βέβαια, ότι οι πρώτες ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ «κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».

Πέρα από τις επίσημες αντιδράσεις, στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου είναι εμφανής ιδιαίτερη ενόχληση για τις στρεβλώσεις που παρουσιάστηκαν από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ. Και επισημαίνουν ότι πέρα από τις τεχνικές αστοχίες, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό μπορεί να θεωρηθούν και ως απολύτως αναμενόμενες, υπάρχουν πολύ σημαντικές αποκλίσεις στον τρόπο υπολογισμού των συντελεστών φορολόγησης. Επ’ αυτού, μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον συντονισμό του κ. Ι. Κουτσούκου είχαν σπαταλήσει επί εβδομάδες πολλές ώρες προκειμένου να συμφωνήσουν στο ακανθώδες ζήτημα των συντελεστών φορολόγησης. Και κάνουν ιδιαίτερη μνεία: πρώτον, στην αδυναμία, όπως λένε, διαχωρισμού ανάμεσα σε ηλεκτροδοτούμενα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, δεύτερον, στον μη υπολογισμό της έκπτωσης του 60% στους ιδιοκτήτες ημιτελών ακινήτων και, τρίτον και κυριότερο, στη μεταφορά συντελεστών πόλεων και κωμοπόλεων ακόμη και σε χωριά με ελάχιστους κατοίκους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή