Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ατελέσφορη η κυβερνητική πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τα εκκαθαριστικά, χαρακτήρισε τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «άδικη, αναποτελεσματική και ατελέσφορη» και καταλόγισε στους βουλευτές των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «συμπεριφορά στα όρια της πρόκλησης» και «κροκοδείλια δάκρυα». Υποστηρίζει ότι «δεν είναι δυνατόν αυτοί που στήριζαν τις σχετικές διατάξεις πριν από λίγους μήνες τώρα ως μωραί παρθέναι να καταγγέλλουν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν!» και προσθέτει ότι «καταστροφή και λάθος είναι η πολιτική που στηρίζουν ενάντια σε όλη την κοινωνία». Οπως τονίζει, η δική του φορολογική πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα, «με μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες στη μεγάλη περιουσία».

ΔΗΜΑΡ: Υπέρ άρσης ακραίων στρεβλώσεων

Η ΔΗΜΑΡ ζητεί από την κυβέρνηση να φέρει στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην Ολομέλεια διατάξεις με τις οποίες θα «αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες του ΕΝΦΙΑ» και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου. Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, καθημερινά στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναδεικνύονται στρεβλώσεις, οι αδυναμίες και κυρίως τα λάθη στη δομική συγκρότηση του νέου φόρου, που «με την έλλειψη αφορολόγητου ορίου πλήττει νοικοκυριά σε ακραίες καταστάσεις, χαμηλά εισοδήματα και μικρούς ιδιοκτήτες».

ΚΚΕ: O λαός πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι του

Ενοίκιο για το σπίτι του θα πληρώνει ο λαός υποστηρίζει το ΚΚΕ. «Η μεγαλύτερη αδικία στον ΕΝΦΙΑ, που δεν διορθώνεται, είναι ο λαός να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες, στο αγροτεμάχιο που καλλιεργεί για να ζήσει», αναφέρει το ΚΚΕ και ζητά την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, και της αγροτικής γης.

ΑΝΕΛ: Σε απόγνωση οι πολίτες

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Π. Καμμένος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος και τα χαράτσια έχει οδηγήσει όλους τους Ελληνες πολίτες «στην απόγνωση», και «να περιμένουν την κατάσχεση του σπιτιού τους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή