Επίσκεψη Τσίπρα στο Αγιον Ορος

Επίσκεψη Τσίπρα στο Αγιον Ορος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική διαχείριση του ρωσικού εμπάργκο που θα ισοδυναμούσε με έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση «να διακόψει εδώ και τώρα τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας». Η Κουμουνδούρου προσεγγίζει το θέμα επιλέγοντας να αγνοήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από την ιδιότητά της ως μέλους της Ε.Ε. και ζητεί από την Αθήνα να διαχωρίσει τη θέση της από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Μόσχας για διακοπή εισαγωγών αγροτικών και άλλων προϊόντων από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι η στάση της είναι «καταστροφή για την ελληνική αγροτική οικονομία», ενώ της αποδίδει τυφλή υπακοή «στις ψυχροπολεμικές στρατηγικές Ουάσιγκτον – Βρυξελλών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας». Επιπλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται σε «αλόγιστη και παράλογη εξωτερική πολιτική της χώρας σε σχέση με την ουκρανική κρίση», ενώ επικρίνει την κυβέρνηση για υποβάθμιση και συρρίκνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έφτασε χθες για διήμερη επίσκεψη στο Αγιον Ορος. Από την Κουμουνδούρου κρατούν χαμηλούς τόνους για την επίσκεψη, λέγοντας ότι γίνεται σε ανταπόκριση πρόσκλησης που είχε δεχθεί ο κ. Τσίπρας από αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος, που είχε συναντηθεί μαζί του τον περασμένο Δεκέμβριο. Η επίσκεψη, ωστόσο, προσλαμβάνει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς εντάσσεται στα ανοίγματα που πραγματοποιεί η Κουμουνδούρου για να διευρύνει το πολιτικό της ακροατήριο και στην προσπάθεια να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις με την Εκκλησία, αλλά και με το εκκλησιαστικό ακροατήριο, που φαίνεται να προσεγγίζει με καχυποψία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Αγιον Ορος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς, λοιπόν, επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο Αγιον Ορος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας», είπε ο κ. Τσίπρας στην αντιφώνησή του, έπειτα από τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν στην Αθωνική Πολιτεία. Μάλιστα, αφού είπε ότι «η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά», άφησε να διαφανούν οι προθέσεις μιας μελλοντικής κυβέρνησης του κόμματός του έναντι του Αγίου Ορους: «Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί στη διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητος απ’ όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον», τόνισε. Από την πλευρά των Αγιορειτών ετέθη, μεταξύ άλλων, το θέμα της φορολογίας.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον ιστορικό ναό του Πρωτάτου με την εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί» στις Καρυές, όπου, μάλιστα, ζήτησε να εισέλθει μόνος στο ιερό του ναού, όπου φυλάσσεται η εικόνα και παρέμεινε εκεί για περίπου δέκα λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή