Εως τον Σεπτέμβριο, καμία εξέλιξη στο Κυπριακό

Εως τον Σεπτέμβριο, καμία εξέλιξη στο Κυπριακό

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μπορούν να ξεπεραστούν εάν βρεθεί «κοινή συνισταμένη» εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις». Ο κ. Οζερσάι εκτίμησε, ωστόσο, ότι μέχρι τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο, δεν αναμένει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η δεύτερη φάση των συνομιλιών έχει ολοκληρωθεί και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έχει θέσει τους δικούς του όρους, προκειμένου να αρχίσει η τρίτη φάση των συνομιλιών. Ισχυρίσθηκε, δε, ότι το αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς για καταγραφή των συγκλίσεων από την κάθε πλευρά πριν από την έναρξη της τρίτης φάσης, αλλά και το ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται κάποιες από τις συγκλίσεις που έχουν συμφωνηθεί, καθυστερεί τη διαδικασία.

Ο κ. Οζερσάι εξέφρασε τη θέση ότι τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα δεν μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν, καθώς, όπως πρόσθεσε, για τα θέματα αυτά ετοιμάστηκε έγγραφο και παραδόθηκε στα Ηνωμένα Εθνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή