Νέες επιθέσεις της αντιπολίτευσης

Νέες επιθέσεις της αντιπολίτευσης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για τη στήριξη και την αποζημίωση των παραγωγών οι οποίοι πλήττονται από το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Eνωση ζητούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Επίσης, οι εκπρόσωποι κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ ζητούν ευθέως από την ελληνική κυβέρνηση να απέχει από την πολιτική κυρώσεων της Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα κ. Βαγγ. Αποστόλου επισκέφθηκε τους ροδακινοπα ραγωγούς της Ημαθίας και απηύθυνε πρόσκληση προς την κυβέρνηση και την Ε.Ε. να αναθεωρήσουν τη στάση τους έναντι της Ρωσίας. Ο κ. Αποστόλου ζήτησε, επίσης, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί «είτε από ευρωπαϊκούς είτε από εθνικούς πόρους».

Επαφές στις περιοχές όπου παράγονται ευπαθή αγροτικά προϊόντα θα πραγματοποιήσουν, επίσης, και στελέχη του ΚΚΕ. Από την Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τα αποτελέσματα του εμπάργκο περιγράφονται ως «το τελειωτικό χτύπημα στη φετινή φρουτοπαραγωγή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, μετά τις ζημιές από χαλάζι και βροχοπτώσεις». Από το ΚΚΕ επαναλαμβάνουν την πάγια θέση τους για «αποδέσμευση από την Ε.Ε.», καθώς εκτιμούν ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική «θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά».

Από τη ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ανάγκη για σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από την πλευρά της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Ζητούν μάλιστα από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων και να παράσχει χρηματοδοτικές διευκολύνσεις προς τους παραγωγούς οι οποίοι πλήττονται. Χθες κλιμάκιο στελεχών της ΔΗΜΑΡ μετέβη στον νομό Ημαθίας για να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών. Τέλος, καυστικός εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος, που δήλωσε σε τοπικό σταθμό (Δίον TV) ότι η Ελλάδα «με τη στάση που κρατά όχι απλώς φέρεται άδικα και ανήθικα απέναντι στη Ρωσία, αλλά ουσιαστικά “βάζει το κεφάλι της στον τορβά”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή