«Διά Ταύτα», η νέα επιτροπή του «Ποταμιού»

«Διά Ταύτα», η νέα επιτροπή του «Ποταμιού»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύσταση μιας ακόμη επιτροπής, με το όνομα «Διά Ταύτα», είναι το νέο πολιτικό εύρημα του «Ποταμιού», μέσω της οποίας ο κ. Στ. Θεοδωράκης θα επιχειρήσει να αναδείξει συγκεκριμένες λύσεις για όλα τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής κρίθηκε αναγκαία, καθώς το «Ποτάμι», διαβλέποντας την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, επιδιώκει να διαμορφώσει πλήρες κυβερνητικό σχέδιο το ταχύτερο δυνατόν.

Με το σκεπτικό αυτό, ο κ. Θεοδωράκης θα αποστείλει επιστολές σε όλους τους υπουργούς ζητώντας τους να ορίσουν εκπροσώπους οι οποίοι θα έχουν στο εξής τακτικές επαφές με στελέχη της επιτροπής «Διά Ταύτα», παρέχοντας επίσημα στοιχεία για το έργο τους. Μάλιστα, η πρώτη επιστολή ήδη απεστάλη χθες στον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη, από τον οποίο ζητείται να παραπέμψει τους εκπροσώπους του «Ποταμιού» σε αρμόδια στελέχη του χαρτοφυλακίου του με σκοπό να έχουν μια επίσημη ενημέρωση στους τομείς της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος και της Πολιτικής Προστασίας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γ. Μαυρωτάς, που υπογράφει εκ μέρους του «Ποταμιού» την επιστολή, ζητεί από τον κ. Μανιάτη να έχει το κόμμα του πλήρη ενημέρωση για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, την ενεργειακή διασύνδεση των νησιών, την ηλεκτροκίνηση, το κυβερνητικό σχέδιο για τον αιγιαλό, τη δασοπροστασία, το κτηματολόγιο, την αντιπλημμυρική προστασία κ.ά.

Η επιλογή του κ. Θεοδωράκη να αξιώνει από τους υπουργούς πληροφορίες ακόμη και για ήσσονος σημασίας ζητήματα, όπως ο περιορισμός της ηχορύπανσης (επίσης περιλαμβάνεται στην επιστολή προς τον κ. Μανιάτη), θα μπορούσε να επικριθεί και ως επικοινωνιακή. Ωστόσο, στελέχη του «Ποταμιού» δίνουν μια μάλλον εύλογη εξήγηση για τη μέθοδο που επελέγη. «Δεν έχουμε ακόμη βουλευτές και επομένως ο μόνος τρόπος ελέγχου της κυβέρνησης είναι το… Ιντερνετ», λένε και θεωρούν αυτονόητη υποχρέωση των υπουργών να συνεργαστούν με ένα κόμμα που έλαβε προσφάτως το 6,6% των ψήφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή