Φθινόπωρο εξελίξεων για Κεντροαριστερά

Φθινόπωρο εξελίξεων για Κεντροαριστερά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθινόπωρο εξελίξεων στην Κεντροαριστερά προβλέπουν ολοένα και περισσότερα στελέχη της «Ελιάς». Πλέον γίνεται σαφές ότι η περίοδος μετά τις 15 Αυγούστου θα κρίνει τη μελλοντική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων που συνεργάστηκαν με τη Χαρ. Τρικούπη. Εξ όσων προεξοφλούν εξελίξεις το φθινόπωρο, ο κ. Α. Λοβέρδος εκτίμησε χθες πως θα διευρυνθούν οι συνεργασίες. Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα λάβει, το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός χώρου που θα περάσει το 10% στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στον εορτασμό της 3ης Σεπτεμβρίου λέγοντας (Παραπολιτικά Fm) ότι «εκείνη η ημέρα θα είναι ευκαιρία για πολλά». Επίσης, προέβλεψε ότι το φθινόπωρο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές με αφορμή τις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία εντοπίζει στις αρχές του 2015. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το γενικότερο πολιτικό κλίμα θα είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση, καθώς, πέρα από τη διαπραγμάτευση για το χρέος και τη μορφή της τρόικας, θα έχουν επιλυθεί διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Ο υπουργός Παιδείας απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενος, πρακτικά, στη γραμμή την οποία έχει χαράξει ο κ. Ευ. Βενιζέλος. «Μας χωρίζουν αξεπέραστες πολιτικές διαφορές», είπε ενδεικτικά. Τις τελευταίες ημέρες στη γραμμή αυτή έχουν κινηθεί και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Λ. Γρηγοράκος.

Ωστόσο, τη συγκεκριμένη, απορρέουσα κυρίως από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, άποψη δεν συμμερίζονται όλα τα στελέχη του κόμματος. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ο οποίος χθες κατηγόρησε την ηγετική ομάδα ότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε ένα συνέδριο που θα οδηγήσει το κόμμα στην εξαφάνιση. Κατά την πάγια άποψή του, ο κ. Καρχιμάκης ζήτησε «απαγκίστρωση από τη Δεξιά», καθώς εκτιμά ότι η σημερινή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση λειτουργεί ευνοϊκά για το δίπολο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή