Προτάσεις βελτίωσης από το ΠΑΣΟΚ

Προτάσεις βελτίωσης από το ΠΑΣΟΚ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Λάθη στρατηγικής και φιλοσοφίας και όχι τεχνικές αστοχίες εντοπίζουν στον ΕΝΦΙΑ, όπως αυτός δομήθηκε, από το ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ανέφεραν ότι είναι προφανές ότι η παρούσα εκδοχή του ΕΝΦΙΑ είναι απαράδεκτη και υπενθύμιζαν ότι τα μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ που είχαν εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση του συγκεκριμένου φόρου είχαν επανειλημμένως επισημάνει τα αδύνατα σημεία του νομοσχεδίου.

Μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου, τα μέλη του ίδιου κλιμακίου (Ι. Κουτσούκος, Φίλ. Σαχινίδης, Χρ. Πρωτόπαπας κ.ά.) θα καταθέσουν στον υπουργό Οικονομικών τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου αυτός να μπορέσει να εφαρμοστεί με τις λιγότερες δυνατές αδικίες. Από τη Χαρ. Τρικούπη σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τις τελευταίες πρωτοβουλίες των βουλευτών της Ν.Δ. για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Τονίζουν ότι η σπουδή αυτή οφείλεται σε αμιγώς μικροπολιτικούς λόγους και υπενθυμίζουν ότι ορισμένοι εκ των βουλευτών της Ν.Δ. πρωτοστάτησαν παλαιότερα ενάντια στο επονομαζόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ, μη κατανοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά καλλιεργούσαν το έδαφος για έναν φόρο με πολύ πιο άδικα γενικά χαρακτηριστικά. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, όταν από το ΠΑΣΟΚ καταρτίζονταν πολύ σαφείς και υλοποιήσιμες προτάσεις για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, από τη Ν.Δ. περιορίζονταν στην ανακίνηση ζητημάτων που αφορούσαν τα ποιμνιοστάσια.

Η συγκεκριμένη γραμμή άμυνας χρησιμοποιείται από τα στελέχη της Χαρ. Τρικούπη σε σημαντικό βαθμό και ως έμμεση υπενθύμιση της άποψης του κ. Βενιζέλου για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (το λεγόμενο «χαράτσι» στο λογαριασμό της ΔΕΗ). Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υπερασπιστεί επανειλημμένως τη συγκεκριμένη, δικής του έμπνευσης, ρύθμιση ως πολύ αποτελεσματικότερη και -εντέλει- δίκαιη (καθώς αφορούσε μόνο τα αποδεδειγμένα και διασταυρωμένα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα) σε σχέση με τις ρυθμίσεις που τελικώς επικράτησαν στον ΕΝΦΙΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή