Εκτός Αθηνών ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών

Εκτός Αθηνών ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ολιγοήμερες διακοπές βρίσκεται από σήμερα σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αξιοποιώντας, βέβαια, και το γεγονός ότι φέτος η αργία του Δεκαπενταύγουστου «μεγαλώνει» το επικείμενο -και θερμότατο, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι- Σαββατοκύριακο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας βρίσκεται ήδη στην αγαπημένη του Λευκάδα με φιλική συντροφιά και αύριο στις 11.00 το πρωί θα μεταβεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων του νησιού, για να τιμήσει την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τις συνήθειές του δεν άλλαξε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος από προχθές βρίσκεται στην Πύλο, διαμένοντας σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής. Αύριο θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και μετά, όπως συνηθίζει, θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη της Ν.Δ. στον λεγόμενο πλάτανο, δηλαδή την κεντρική πλατεία της Πύλου. Το Σαββατοκύριακο ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Την Αίγινα, στην οποία γιόρτασε προσφάτως και τα γενέθλιά του, προτίμησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν θα παραστεί και σε κάποιον ναό για να παρακολουθήσει εκ της θέσεώς του την αυριανή λειτουργία, ενδεχόμενο, ωστόσο, που δεν θα θεωρηθεί πλέον και έκπληξη μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγιον Ορος.

Πλέον άτυχος των πολιτικών αρχηγών στάθηκε ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ενώ είχε προγραμματίσει να περάσει λίγες μέρες στη Σκόπελο, εντέλει θα βρεθεί αύριο στις Βρυξέλλες λόγω του έκτακτου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που ανακοινώθηκε αιφνιδίως χθες, ενώ αντιθέτως ο κ. Πάνος Καμμένος θα συνδυάσει και βουνό και θάλασσα. Αύριο θα παραστεί στη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Ημαθία, ενώ το πιθανότερο είναι να μεταβεί αμέσως μετά στην Ικαρία.

Τέλος, ο κ. Φώτης Κουβέλης, που ήταν μέχρι χθες στη Ζάκυνθο, θα μεταβεί για το τριήμερο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα. Στον Θεολόγο της Φθιώτιδας θα ξεκουραστεί για λίγες μέρες ο γ.γ. του ΚΚΕ κ. Δημ. Κουτσούμπας, ενώ ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται από χθες στα Χανιά, συνδυάζοντας διακοπές και εργασία, καθώς, εκτός από επίσκεψη και συναντήσεις στο Ρέθυμνο, έχει προγραμματίσει και μια πολιτική ομιλία στο Καστέλλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή