Ο Γ. Παπανδρέου και η επάνοδος Λοβέρδου

Ο Γ. Παπανδρέου και η επάνοδος Λοβέρδου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 3η Σεπτεμβρίου, πέρα από τον διπλό συμβολισμό που έχει λόγω της τεσσαρακονταετίας από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την παράλληλη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι, αποκτά και έναν πρόσθετο, όχι δευτερεύοντα, λόγο ιδιαίτερης αναφοράς. Τις ημέρες εκείνες ο κ. Γ. Παπανδρέου θα πραγματοποιεί παράλληλη εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, εμφανώς «απέναντι» από εκείνη που διοργανώνει η Χαρ. Τρικούπη. Ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά παρουσιάζει την εκδήλωσή του ως έναυσμα για την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στις «προοδευτικές δυνάμεις του τόπου», γεγονός που ερμηνεύεται ως ένα ακόμη βήμα του για την απομάκρυνσή του από το ΠΑΣΟΚ καθώς παρακάμπτει την πρόσκληση που έχει ήδη απευθύνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς.

Στον αντίποδα ωστόσο των επιλογών Παπανδρέου, ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος χθες προανήγγειλε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, που επί της ουσίας σημαίνει και το τέλος του κόμματος που είχε ιδρύσει. Σε εκπομπή του Μέγκα άφησε να εννοηθεί ότι είναι τυπικό πλέον θέμα η επανάκαμψή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χαρ. Τρικούπη. «Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου» είπε, υπενθύμισε ότι η αποχώρησή του είχε γίνει όχι με δική του επιθυμία, αλλά με τη διαγραφή του «λόγω των συνθηκών της εποχής» και επιβεβαίωσε έτσι ότι οι σχέσεις του με τον κ. Βενιζέλο έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι κινήσεις του κ. Γ. Παπανδρέου παρακολουθούνται βέβαια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από τα στελέχη του Μαξίμου, καθώς εκτιμούν ότι το φθινόπωρο το κόμμα του κ. Βενιζέλου θα βρεθεί ίσως ξανά σε ενδοκομματική περιδίνηση, με αποτελέσματα άγνωστα για την κυβερνητική συνοχή. Ενδεικτικό άλλωστε του έκρυθμου κλίματος που υπάρχει στον χώρο των πρασίνων είναι ότι τα στελέχη τους ακόμη και στις διακοπές αναλώνονται στη «διαδοχολογία», γεγονός που θα εντείνει βέβαια η επιστροφή Λοβέρδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή