Ζυμώσεις επιστροφής Καρατζαφέρη σε Ν.Δ.

Ζυμώσεις επιστροφής Καρατζαφέρη σε Ν.Δ.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αίσθηση ότι όχι μόνον επιθυμεί αλλά και προτίθεται να επιστρέψει στη Ν.Δ. το αμέσως προσεχές διάστημα επιβεβαίωσε χθες ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κληθείς (Μέγκα) να απαντήσει στη δημόσια πρόσκληση επιστροφής του, που είχε απευθύνει νωρίτερα ο κ. Μ. Βορίδης, όχι μόνον εμφανίστηκε θετικός, αλλά δήλωσε επί λέξει ότι «θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μην έρθει στην εξουσία». Ως μόνη προϋπόθεση μάλιστα έθεσε τον ασαφή όρο να γίνει φιλολαϊκότερη η πολιτική της κυβέρνησης, γεγονός που ενίσχυσε την εντύπωση ότι έχει εγκαταλείψει οριστικώς τους οξύτατους αντιπολιτευτικούς τόνους που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος για το πάλαι ποτέ κόμμα του και κυρίως τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Επισημαίνεται ότι την εξέλιξη αυτή επί της ουσίας προκάλεσε το άνοιγμα που επιχείρησε ο υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης, απευθύνοντας δημόσιο προσκλητήριο προς όλους τους πολιτικούς του ευρύτερου χώρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα που η διάκριση μνημόνιο-αντιμνημόνιο ατονεί, ανοίγει εκ των πραγμάτων μια ευρύτατη συζήτηση για τον τρόπο που θα πορευτεί ο τόπος από εδώ και πέρα και ως εκ τούτου μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες μια νέας ενότητας του χώρου». Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Βορίδης δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι κατεξοχήν ο κ. Καρατζαφέρης είναι αποδέκτης της πρόσκλησής του, επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι προφανώς υπήρξε προσυνεννόηση μαζί του αλλά και με τον πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, αν η χθεσινή εξέλιξη επιβεβαιωθεί, φαντάζει ικανή να μεταβάλει και πάλι τους δημοσκοπικούς συσχετισμούς των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς υπενθυμίζεται ότι ο ΛΑΟΣ στις πρόσφατες ευρωεκλογές συγκέντρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 2,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή