Υποσχέσεις Αλ. Τσίπρα ενόψει της ΔΕΘ

Υποσχέσεις Αλ. Τσίπρα ενόψει της ΔΕΘ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υποσχέσεις προς κάθε κατεύθυνση στις συναντήσεις που κάνει με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων προετοιμάζει την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Χθες δέχτηκε στα γραφεία του κόμματος το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και τους ανέπτυξε συνοπτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όπου υποσχέθηκε στους μικρομεσαίους πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οπως είπε, η πολιτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί πάνω σε δύο άξονες: ο πρώτος έχει να κάνει με άμεσα μέτρα στήριξης των ΜΜΕ, ώστε να σταματήσει η συρρίκνωσή τους. Ο δεύτερος άξονας είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας πάνω σ’ ένα νέο πλαίσιο αρχών και κανόνων. Μία ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον, τους μικρομεσαίους και τους εργαζομένους. Οπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας, τα κύρια άμεσα μέτρα που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα είναι η ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων προς τις τράπεζες, η αποπληρωμή χρεών προς τον ΟΑΕΕ με βάση τις δυνατότητες κάθε επιχείρησης, η διαγραφή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων που προέκυψαν στα χρόνια του Μνημονίου, η στήριξη των μικρομεσαίων από νέες συνεταιριστικές τράπεζες, η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους, η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Την περίοδο αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει το ενδιαφέρον του στους παραγωγούς που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο, καθώς εκτιμά ότι έτσι μπορεί να ενισχύσει την επιρροή του στις αγροτικές περιοχές, όπου τα ποσοστά του υστερούν σε σχέση με την πανελλαδική του δύναμη. Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Τσίπρας προχώρησε τη Δευτέρα σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι έχει ευθύνη επειδή δεν διαχώρισε τη θέση της από την ευρωπαϊκή απόφαση. Χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Σκουρλέτης ζήτησε να «επανέλθουμε στην πολιτική των αστερίσκων» και υποστήριξε ότι «υπήρχε η δυνατότητα η Ελλάδα να ζητήσει εκ των προτέρων εξαιρέσεις για κάποια προϊόντα της, κάτι που δεν έκανε» (ΣΚΑΪ).

Σε πολιτικό επίπεδο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και χθες στην άποψη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει να προτείνει υποψήφιο στη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αναγνωρίζει το πολιτικό δικαίωμα στην παρούσα Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «οι συσχετισμοί στη σημερινή Βουλή δεν είναι πραγματικοί». Υποστήριξε μάλιστα ότι «ο κ. Σαμαράς είναι τόσο ακραία τακτικιστής που αφήνει να διαρρεύσει επισήμως ότι όποιον και να μου φέρουν ως πρόταση, απλώς και μόνο για να παραμείνω και να συνεχίσω τη μνημονιακή πολιτική, θα τον δεχτώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή