Διμέτωπη επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ

Διμέτωπη επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στη συζήτηση για μείωση των φορολογικών συντελεστών, ενόψει και των πιθανολογούμενων εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, πραγματοποίησε το ΚΚΕ ζητώντας να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί φόροι και να φορολογηθεί το κεφάλαιο με συντελεστή 45%.

Το ΚΚΕ επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου τις θέσεις χαρακτηρίζει θολές, ενώ τονίζει πως και τα δύο κόμματα έχουν κοινό παρονομαστή στις πολιτικές τους τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, «τόσο οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις όσο και οι θολές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό παρονομαστή τον στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που σημαίνει συνέχιση της φοροεπιδρομής για τα λαϊκά νοικοκυριά, για να στηριχτεί και φορολογικά η κερδοφορία του κεφαλαίου». Ως συνέπεια τούτου, το ΚΚΕ ζητεί κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φόρων, υψηλή φορολόγηση του κεφαλαίου και κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

«Τώρα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι άδικοι και αντιλαϊκοί φόροι. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη και να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει», τονίζει ο Περισσός. Και το ΚΚΕ εστιάζει την προσοχή του στους παραγωγούς φρούτων που πλήττονται από το εμπάργκο, καταγγέλλοντας τις ευρωπαϊκές αποζημιώσεις ως πενιχρές. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Σ. Ζαριανόπουλος χαρακτηρίζει σε ερώτηση προς την Κομισιόν το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για τους ροδακινοπαραγωγούς «πρόκληση», τονίζοντας ότι μόνο για τους Ελληνες παραγωγούς απαιτούνται τουλάχιστον 40 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή