Βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ

Βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιταχύνονται οι προαναγγελθείσες επαφές του ΠΑΣΟΚ με υπουργούς και τον κ. Ι. Στουρνάρα, για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που χρήζουν –μεταξύ άλλων– και ενδοκυβερνητικής διαπραγμάτευσης. Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη προετοιμάζονται για την 3η Σεπτεμβρίου όπου, παρά τα επιμέρους προβλήματα, σκοπός παραμένει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ απ’ όλες τις γενεές και τις τάσεις. Προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει τις τελικές επαφές με όλα τα ιστορικά στελέχη.

Εκ των πραγμάτων, παρών δεν θα είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα ανοίξει δύο ημέρες νωρίτερα (την 1η Σεπτεμβρίου) την εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», ακριβώς επειδή στις 3 του μηνός θα βρίσκεται στο εξωτερικό για προγραμματισμένη ομιλία του. Γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο και διαψεύδονται οι πληροφορίες που διέρρευσαν περί προσπάθειας διαμεσολάβησης μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσει ο κ. Κ. Σημίτης, ο οποίος πέρυσι είχε ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση όχι απλώς να παρευρεθεί, αλλά και να απευθύνει ομιλία με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου.

Στο κυβερνητικό πεδίο, στη Χαρ. Τρικούπη προετοιμάζονται για τρεις συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο και την ερχόμενη Τρίτη. Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις που έχουν καταρτίσει οι αρμόδιοι του κόμματος για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Λίγο αργότερα, οι εκπρόσωποι του κόμματος θα επισκεφθούν τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα προκειμένου να συζητήσουν επί του πλαισίου ρυθμίσεων που αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα, τα λεγόμενα «κόκκινα», δάνεια, επιχειρηματικά και οικιακά. Επί του ιδίου ζητήματος, θα ακολουθήσει και συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια. Από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι, μετά τις προφανείς αστοχίες του ΕΝΦΙΑ, το πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια πρέπει να είναι σαφές και δίχως περιθώρια για παρερμηνείες.

Οι συγκεκριμένες επαφές πραγματοποιούνται λίγες ημέρες πριν από την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να κλείσουν τα συγκεκριμένα μέτωπα αφενός προτού αρχίσει να παράγεται εκ νέου νομοθετικό έργο, αλλά και ενόψει των επαφών με την τρόικα στο Παρίσι. Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί, επίσης, η συνάντηση των κ. Χρ. Πρωτόπαπα και Κυρ. Πιερρακάκη, των εκπροσώπων που θα στείλει το ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, με τους κ. Χαρδούβελη και Στ. Παπασταύρου. Η συνάντηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπάρχει ο μέγιστος δυνατός συντονισμός, πέραν, βεβαίως, από τις απευθείας επαφές που θα έχουν επί τούτου οι κ. Α. Σαμαράς και Βενιζέλος. Η ένταξη του κ. Πιερρακάκη στο «δίδυμο» των Παρισίων στο πλευρό ενός έμπειρου κομματικού στελέχους, καθώς και σε άλλες ομάδες –όπως εκείνη των επαφών με τη ΔΗΜΑΡ–, ενισχύει τα σενάρια που τον παρουσιάζουν ως το πρόσωπο που ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να στηρίξει ως νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, μετά την αναχώρηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για τις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή