Εύκολη πρόσβαση σε παραλιακά χωριά του Πηλίου

Εύκολη πρόσβαση σε παραλιακά χωριά του Πηλίου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα έργο  μικρό σε «μέγεθος» και προϋπολογισμό αλλά σημαντικό για την καθημερινότητα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας και την τουριστική κίνηση του Πηλίου πρόκειται να παραδοθεί έως το τέλος του έτους. Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα της παράκαμψης του Βόλου, με το οποίο διευκολύνεται η πρόσβαση προς τα παραλιακά χωριά του Πηλίου, η οποία γίνεται σήμερα μέσω της πόλης του Βόλου. Σημαντική για τους κατοίκους του Βελεστίνου –και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων– θα είναι και η παράδοση του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου.

Η κατασκευή της παράκαμψης του Βόλου ξεκίνησε περί το 2001 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της (και συγκεκριμένα το τμήμα από Κραυσίνδωνα έως Γορίτσα) έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και διευκολύνει όσους επιθυμούν να κατευθυνθούν στα ορεινά χωριά του Πηλίου παρακάμπτοντας το πολεοδομικό συγκρότημα. Ωστόσο, ως σημαντικότερη εκκρεμότητα παρέμενε το τμήμα Γορίτσας-Αγριάς (μήκους 3 χλμ.), που ολοκληρώνει τη σύνδεση της περιφερειακής οδού με τον παραλιακό άξονα Βόλου-Αγριάς. Το έργο, που θα παραδοθεί μέσα στο έτος, έχει προϋπολογισμό 8,9 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μια μικρή σήραγγα (600 μέτρα) και μια κοιλαδογέφυρα (450 μέτρα).

Οσον αφορά το πρώτο τμήμα, από τον κόμβο Λάρισας έως τον κόμβο Γορίτσας, τον Ιανουάριο του 2014 υπεγράφη νέα σύμβαση η οποία έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα μέσα του 2015. Ο προϋπολογισμός είναι 6,8 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τα υποτμήματα Λαρίσης-Κραυσίνδωνας και Κραυσίνδωνας-Γορίτσας. Τέλος, το υπουργείο Υποδομών προγραμματίζει τη δημοπράτηση ακόμη μίας εργολαβίας – «σκούπας» (προϋπολογισμού περί τα 4 εκατ. ευρώ), με κύριο έργο την κατασκευή αντιολισθηρού οδοστρώματος σε όλη την παράκαμψη. Πάντως, σε τοπικό επίπεδο εξακολουθεί να υπάρχει διαμάχη γύρω από την τύχη της περιφερειακής, με τον Δήμο Βόλου να ζητεί από την Περιφέρεια να αναλάβει την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας της.

Την ίδια περίοδο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο κόμβος Βελεστίνου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει μια γέφυρα μήκους 70 μέτρων για τη διέλευση του κλάδου πάνω από την παλιά εθνική οδό και την παράπλευρη συνδετήρια οδό. Πρόκειται για ένα τοπικής σημασίας έργο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή