Δέσμευση για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Δέσμευση για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η παρουσία του πρωθυπουργικού συμβούλου κ. Χρ. Λαζαρίδη στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη με τους «γαλάζιους» βουλευτές που συμμετέχουν στο β΄ θερινό τμήμα της Ν.Δ. επιβεβαιώνει την εγρήγορση την οποία προκαλεί στο κυβερνητικό επιτελείο η παρατεταμένη εσωκομματική αναταραχή για τον ΕΝΦΙΑ. Είναι, ωστόσο, σαφές ότι στην αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι και την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η συνάντηση δεν θα περιοριστεί στον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα περιλάβει όλα τα ζητήματα αιχμής, με πρώτο αυτό των φοροελαφρύνσεων τις οποίες ζητεί με ένταση το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Ν.Δ.

Στις διαδοχικές συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει το διορθωτικό σχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση του ενός εκ των τριών κριτηρίων για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, και συγκεκριμένα εκείνο που αφορά τη μη ύπαρξη αρρύθμιστων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την πρόβλεψη επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής του.

Η συνάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. εξακολουθεί να επικρατεί ένταση και προβληματισμός για τις συνέπειες που θα έχουν οι λανθασμένοι χειρισμοί στην υπόθεση του ΕΝΦΙΑ στις σχέσεις του κυβερνητικού κόμματος με τους ψηφοφόρους του και οι βουλευτές δηλώνουν αποφασισμένοι να μεταφέρουν τις αντιδράσεις με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Σε αυτό το κλίμα έχει σημασία η παρουσία του κ. Χρ. Λαζαρίδη, ο οποίος και στο παρελθόν έχει αναλάβει ειδικές αποστολές (π.χ. για τους πλειστηριασμούς), ενώ συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα από κοινού με τον κ. Στ. Παπασταύρου και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Κ. Μπούρα για τη διαχείριση της υπόθεσης σε πολιτικό αλλά και σε εσωκομματικό επίπεδο. Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος θα μεταφέρει τη ρητή βούληση του πρωθυπουργού να διορθωθούν το ταχύτερο δυνατό όλες οι αδικίες και οι στρεβλώσεις του νόμου, ενώ θα τους ενημερώσει για τους βασικούς στόχους της επόμενης περιόδου όπως τους έχει περιγράψει ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς, με πρώτη την εξαγγελία φοροελαφρύνσεων αλλά και μέτρων ανακούφισης των πολιτών (δόσεις για ληξιπρόθεσμα σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.). Στη σημερινή σύσκεψη θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Απ. Βεσυρόπουλος, η βουλευτής Λακωνίας και μέλος της Επιτροπής κυρία Φεβρ. Πατριανάκου, η οποία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον ΕΝΦΙΑ, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο β΄ θερινό της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κ. Καραγκούνης.

Η κυβέρνηση θέλει να έχει καταλήξει στις τελικές της αποφάσεις μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε ανοίγει εκ νέου η Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή