Νέος κύκλος αναταράξεων στους ΑΝΕΛ

Νέος κύκλος αναταράξεων στους ΑΝΕΛ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγχυση, αλλά και την αγωνία που επικρατεί και στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το ενδεχόμενο να προκληθούν εθνικές εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, ανέδειξε χθες μια απροσδόκητη δήλωση κ. Παύλου Χαϊκάλη. Ερωτηθείς σχετικά (Μega) ο βουλευτής των ΑΝΕΛ όχι μόνον διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κ. Πάνου Καμμένου που έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να ρίξει την κυβέρνηση με όχημα τη διαδοχή του κ. Παπούλια, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ υπέδειξε στον κ. Αντ. Σαμαρά τον τρόπο να αποφύγει τις εκλογές!

Τι είπε με απλά λόγια ο κ. Χαϊκάλης; Οτι οι ΑΝΕΛ θα υπερψήφιζαν ως επόμενο πρόεδρο ένα πρόσωπο με κύρος στον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό χώρο, αρκεί ο διάδοχος του κ. Παπούλια να δεσμευόταν ότι δεν θα υπέγραφε άλλα προεδρικά διατάγματα και μνημόνια και ότι δεν θα εξεπλήρωνε άλλες επιταγές ξένων συμφερόντων. Τόνισε, μάλιστα, ότι «υπάρχουν τέτοια πρόσωπα» και εμμέσως συνέστησε στον πρωθυπουργό να τα αναζητήσει εκτός πολιτικής, εξαιρώντας τον κ. Φ. Κουβέλη, για τον οποίο είπε ότι ο κ. Καμμένος δεν θα έδινε την ψήφο του. «Λέμε “ναι” στην προεδρική εκλογή, αλλά με προϋποθέσεις», είπε ο γνωστός ηθοποιός, διαφωνώντας ριζικά με την επίσημη γραμμή των ΑΝΕΛ.

Οι δηλώσεις Χαϊκάλη και κυρίως το γεγονός ότι μίλησε σε πρώτο πληθυντικό, σαν να εκπροσωπεί και άλλους βουλευτές, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου της Κ.Ο. «Είμαστε το μόνο κόμμα που επιτρέπει τις διαφορετικές απόψεις, αλλά στο θέμα της προεδρικής εκλογής έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει ότι θα καταψηφίσουμε οποιοδήποτε πρόσωπο διότι θα θέλαμε εκλογές χθες», είπε ο κ. Τέρενς Κουίκ, χωρίς να κρύβει την όχληση και του κ. Καμμένου για τη νέα ενδοκομματική παραφωνία. Πολύ περισσότερο όταν οι δηλώσεις του κ. Χαϊκάλη ήρθαν σε συνέχεια αντιστοίχων του βουλευτή κ. Τάκη Μέλα, που άφησε και εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει για την προεδρική ψήφο του αναλόγως του προσώπου που θα προταθεί και φωτογραφίζοντας ως ιδανική λύση τον κ. Κ.Καραμανλή.

Σε κάθε περίπτωση, η διαφοροποίηση του κ. Χαϊκάλη ανέδειξε εκ νέου τα προβλήματα συνοχής που έχει το κόμμα του κ. Καμμένου, αλλά και την αγωνία επανεκλογής που νιώθουν οι περισσότεροι βουλευτές του λόγω του οριακού ποσοστού (3,46%) που απέσπασαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή