Μητσοτάκης κατά επιστροφής στελεχών

Μητσοτάκης κατά επιστροφής στελεχών

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. αρχίζει να προκαλεί η δημόσια συζήτηση στελεχών της περί επιστροφής προσώπων που είχαν αποχωρήσει από το κόμμα ασκώντας σφοδρή κριτική για τις επιλογές του, ενώ ακόμη δεν είναι ορατό το «στίγμα προθέσεων» του Μεγάρου Μαξίμου έναντι της προοπτικής της διεύρυνσης στην πορεία προς τις προσεχείς εθνικές εκλογές, όποτε και εάν αυτές τελικώς πραγματοποιηθούν.

Χθες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε αρνητικός στη διεύρυνση «προς τα δεξιά», απαντώντας επί της ουσίας στους κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη, οι οποίοι είχαν καλέσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη να επιστρέψει στη Ν.Δ., με τον τελευταίο μάλιστα να μην αποκλείει τη «συμπόρευση» μαζί της προκειμένου να αποτραπεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Σε συνέντευξη στο Μega, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν είναι διατεθειμένος να καθίσει στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια τον αποκαλούσαν «γερμανοτσολιά και φασίστα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε -καθιστώντας σαφέστερη την αντίθεση στην προοπτική ανοιγμάτων προς τα δεξιάπως η Ν.Δ. πρέπει να στραφεί στον χώρο του Κέντρου, ο οποίος σήμερα είναι «πολιτικά ορφανός», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «σε αυτό τον χώρο συντάσσονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, κυρίως δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία, ως το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε αυτούς τους πολίτες, πρωτίστως μέσα από τον πολιτικό της λόγο και τις πράξεις της», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ειδικά κατά της επιστροφής του κ. Γ. Καρατζαφέρη τάσσονται στο παρασκήνιο και οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» βουλευτές, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε διαγραφεί από τη Ν.Δ. επί ημερών του πρώην πρωθυπουργού. Πάντως, οι «αψιμαχίες» των τελευταίων ημερών με αφορμή τα σενάρια διεύρυνσης της Ν.Δ. αποτυπώνουν και μια ευρύτερη απόκλιση για την περαιτέρω στρατηγική του κόμματος, καθώς άλλα στελέχη προκρίνουν στροφή προς το Κέντρο, ενώ άλλα εκτιμούν πως κύρια επιδίωξη θα πρέπει να είναι ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς.

Εν τω μεταξύ, καθώς ο χρόνος για να δρομολογηθεί η συνταγματική αναθεώρηση μετράει αντίστροφα, στο προσκήνιο έρχονται τοποθετήσεις για την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθούν οι όποιες αλλαγές. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, στα Καμένα Βούρλα. Ο κ. Αθανασίου πρότεινε αναβάθμιση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και απευθείας εκλογή του από τον λαό, καθώς επίσης και θεσμοθέτηση «υποχρεωτικής» τετραετούς θητείας της εκάστοτε κυβέρνησης. Παράλληλα, εισηγήθηκε αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στις διατάξεις περί βουλευτικής ασυλίας ώστε η Βουλή να γνωμοδοτεί μόνο για δραστηριότητες που αφορούν τα καθήκοντά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή