Πολιτική πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ανησυχία προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να προταθεί στον κ. Κουβέλη από την κυβερνητική πλειοψηφία να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κορυφαία στελέχη του κόμματος έσπευσαν χθες είτε να ασκήσουν πολιτική πίεση στον κ. Κουβέλη να μην αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση είτε να υποβαθμίσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί. «Θέλω να πιστεύω ότι το κόμμα της ΔΗΜΑΡ και προσωπικά ο Φ. Κουβέλης δεν θα συμβάλουν στην παράταση του βίου μιας κακής κυβέρνησης και μιας καταστροφικής πολιτικής», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης (Παραπολιτικά), ενώ ο γραμματέας της Κ.Ο. Ν. Βούτσης επιχείρησε να απαξιώσει το θέμα λέγοντας ότι δεν έχει ακούσει να γίνεται κάποια τέτοια πρόταση (Real fm).

Ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας ανέφερε πως η συζήτηση αυτή έχει στόχο «να συγκαλυφθούν τα υπαρκτά προβλήματα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός». Σε κυριακάτικη συνέντευξή του άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι «ο κ. Κουβέλης δεν θα συμβάλει στη συνέχεια αυτής της πολιτικής». Ο κ. Τσίπρας κατέστησε επίσης σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει υποψήφιο. Πάντως, ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο (Mega) να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το όνομα του υποψηφίου που θα προτείνει μετά τις εκλογές.

Στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι «πρόωρη» και «πρώιμη» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «έθεσε θέμα Προέδρου με μοναδικό σκοπό βέβαια να επισπεύσει τις εκλογές, ένα χρόνο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας».

Στην Κουμουνδούρου συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις διακοπές η Πολιτική Γραμματεία με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κόμματος ενόψει των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που θα γίνουν στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά και της προετοιμασίας για την εμφάνιση του κ. Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, στις 13 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας δεν θα συμμετάσχει φέτος στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ καθώς θα βρίσκεται στην Ιταλία. Πάντως, η συνολική παρουσία του κόμματος αναμένεται να μην είναι τόσο μαζική όσο τον περασμένο χρόνο στα συλλαλητήρια, καθώς για οικονομικούς λόγους πολλά στελέχη θα ανεβούν στη Θεσσαλονίκη μόνο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Συναντήσεις

Σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων που θα ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνονται συναντήσεις μελών της επιτροπής προγράμματος με στελέχη της Π.Γ. για την επεξεργασία των εισηγήσεων. Αυτές θα τεθούν στην έγκριση των οργάνων στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή