Μητροπολίτες κατά αντιρατσιστικού

Μητροπολίτες κατά αντιρατσιστικού

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Για το θέμα, τις προηγούμενες ημέρες μερίδα μητροπολιτών αντέδρασε ανοιχτά, στον πυρήνα της οποίας είναι οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Μεσογαίας Νικόλαος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ, οι οποίοι έχουν δημοσιοποιήσει τη διαφωνία τους σε πτυχές του νομοσχεδίου, ορισμένοι και με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι μητροπολίτες Πειραιώς και Γόρτυνος με άκρως ρατσιστικές αναφορές καταφέρθηκαν εναντίον των ομοφυλοφίλων και του συμφώνου συμβίωσης που προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ ο μητροπολίτης Μεσογαίας ζήτησε να υπάρξουν διορθώσεις στο νομοσχέδιο τονίζοντας ότι «είναι κρίμα η κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της». Οι μητροπολίτες αυτοί, πάντως, δεν μετέχουν στην τρέχουσα σύνθεση της 12μελούς ΔΙΣ, και χθες οι αντιδράσεις ήταν ήπιες, προερχόμενες, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Aνθιμο. Η ΔΙΣ θα δημοσιοποιήσει σήμερα τη θέση της για το θέμα, με εκκλησιαστικές πηγές να μιλούν για «προσπάθεια οι τόνοι να είναι χαμηλοί».

Από την πλευρά του, ανοιχτός στον διάλογο, μέχρι την ημέρα συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, φέρεται να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, όπως επισημαίνουν στελέχη του αρμόδιου υπουργείου. Ακόμη και κατά την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, υπάρχουν περιθώρια διαλόγου, διατυπώνουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι ο κ. Αθανασίου μελετά τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί και θα προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η θέση μάλιστα παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ότι δεν θα πρέπει να διατυπώνονται θέσεις επί του νομοσχεδίου οι οποίες στηρίζονται σε προφορική μεταφορά του περιεχομένου του, αλλά αυτές θα πρέπει να βασίζονται στο σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή