Βαριές ποινές για την κακοποίηση ζώων ζητά ο Β. Κικίλιας

Βαριές ποινές για την κακοποίηση ζώων ζητά ο Β. Κικίλιας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και βαρύτατα πρόστιμα για όσους κακοποιούν ζώα, ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου, ζητώντας να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών, τόσο για την κακοποίηση, όσο και την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αύξηση περιστατικών κακοποίησης ζώων, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Στην επιστολή του προς τον κ. Αθανασίου ο κ. Κικίλιας τονίζει:

«Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή