Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή της να συμμετάσχει στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης, που ξεκινάει από την Παρασκευή 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προγραμμάτισε για σήμερα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της και για αύριο του γενικού συμβουλίου, προκειμένου να διαμορφώσει το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Η πρώτη κινητοποίηση -την οποία, επίσης, έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ- θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, με πανελλήνιο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 18.00. Η ομοσπονδία κάλεσε τα μέλη της και τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να οργανώσουν και να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των Μνημονίων και της τρόικας, που οδηγεί σε διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες, σε κατάργηση τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και χιλιάδες εργαζομένους στην απόλυση».

Η ΑΔΕΔΥ «ενημέρωσε» για την απεργία και αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο με εξώδικη γνωστοποίηση προς το υπουργικό συμβούλιο. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν από μεθαύριο και μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης, στις 31 Οκτωβρίου 2014. Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ κάλεσε προϊσταμένους και διευθυντές να μη συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία έκδοσης απόφασης επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης και όσους έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Κάλεσε επίσης τους εργαζομένους να μη συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης και να τα παραδώσουν στα σωματεία τους. Οπως αναφέρει, συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ στην εξώδικη γνωστοποίηση, η αποχή αφορά «όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων, τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης, τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης, τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης, τη συμμετοχή σε ειδικές επιτροπές αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο, οποιαδήποτε άλλη ενέργεια όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κ.λπ. Ακόμη, όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Επίσης, όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή