«Οχι» σε αίτηση Κασιδιάρη για άρση κράτησής του

«Οχι» σε αίτηση Κασιδιάρη για άρση κράτησής του

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε χθες από το δικαστήριο η προσφυγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης. Αμέσως μετά την απόρριψη της προσφυγής παραιτήθηκε από τη θέση του συνηγόρου του ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση.

Την ίδια στιγμή, αντεγκλήσεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιρατσιστικών – αντιφασιστικών οργανώσεων σημειώθηκαν χθες πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και των μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου, στον περίβολο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα μελών της Χ.Α. που είχε εισέλθει από νωρίς στον περίβολο υποδέχτηκε με χειροκροτήματα τον περιφερειακό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής Νίκο Χρυσομάλλη φωνάζοντας συνθήματα.

Αμέσως αντέδρασε η ομάδα μελών των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, που είχε μπει κι αυτή στον χώρο. Ορισμένοι άνοιξαν πανό με την υπογραφή «ΚΕΕΡΠΑ» (Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή) απαντώντας με συνθήματα.

Στην ομάδα των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων βρισκόταν και ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θανάσης Αγαπητός.

Οι δύο ομάδες είχαν πάρει θέση σε απόσταση λίγων μέτρων η μια απέναντι στην άλλη, ενώ στο προαύλιο του κτιρίου βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, έγινε δεκτή η αίτηση που υπέβαλαν στον εισαγγελέα φυλακών οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να παραστούν στην ορκωμοσία τους, κάνοντας χρήση εικοσιτετράωρης άδειας. Θα μεταβούν ωστόσο στον χώρο της ορκωμοσίας με συνοδεία αστυνομικών και περιπολικών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθήνας, θα ορκιστεί την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα θα λάβει άδεια για την ορκωμοσία του και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος εκλέχθηκε στη Μαγνησία. Την Κυριακή θα γίνει η μεταγωγή του Νίκου Κουζήλου για τον ίδιο λόγο στον Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή