ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τροπολογία για τους «αιωνίους»

i-tropologia-gia-toys-aionioys-2041225

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα εισαχθεί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, κατατίθεται η τροπολογία που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους «αιώνιους» φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Το σχέδιο της διάταξης που παρουσίασε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Α. Λοβέρδος δεν είναι στην τελική του μορφή, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή μια εισήγηση των πρυτάνεων και να συμπεριληφθούν σε εκείνους που θα έχουν δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις στις προσεχείς δύο περιόδους (Σεπτέμβριος 2014 και Φεβρουάριος 2015) και εκείνοι που απλώς δήλωσαν συμμετοχή σε κάποιο εξάμηνο την τελευταία διετία.

Η αρχική απόφαση ήταν να εξαιρεθούν της διαγραφής όσοι τα δύο τελευταία έτη έδωσαν εξετάσεις σε έστω και μόνο ένα μάθημα. «Το θεωρώ πάρα πολύ σωστό και έχουμε βρει μια λύση. Οποιος δείχνει ενδιαφέρον πάει και εγγράφεται, δίνει ένα μάθημα, κάτι κάνει για να αποδείξει το ενδιαφέρον του. Αυτός πρέπει να προστατευθεί», είπε ο κ. Λοβέρδος. Δεδομένου ότι το χρονικό όριο για την πραγματοποίηση διαγραφών από τα ΑΕΙ είναι η τελευταία ημέρα του Αυγούστου, στην τροπολογία θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να ξεπεραστεί η λήξη του χρονικού ορίου.