Πέφτουν οι τόνοι ενόψει 3ης Σεπτέμβρη

Πέφτουν οι τόνοι ενόψει 3ης Σεπτέμβρη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλούς τόνους έναντι του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου τηρεί η Χαριλάου Τρικούπη, παρά την επιλογή του να μην παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος άλλη υποχρέωση στο εξωτερικό. Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Ευ. Βενιζέλου σπεύδουν να προσθέσουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί «ευχαρίστως» στην έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία του Κινήματος, που διοργανώνει το Ιδρυμα Παπανδρέου με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού και εγκαινιάζεται δύο ημέρες νωρίτερα. Ομως, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν παράλληλα, με νόημα, ότι «φυσικά θεωρούν αυτονόητο πως θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς η πρόσκληση που του έχει απευθύνει το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου  δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες». 

Αργά χθες το απόγευμα, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου –που σημείωναν πως υπήρξε η ανωτέρω «διαρροή» από τη Χαριλάου Τρικούπη πριν υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των γραφείων των δύο ανδρών– ανέφεραν πως ο κ. Βενιζέλος, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να απευθύνει χαιρετισμό, ενώ για λόγους ισορροπιών, αντίστοιχη πρόσκληση θα υπάρξει και προς τον κ. Κ. Σημίτη, ώστε να μην υπάρξουν υπόνοιες για «αποκλεισμούς». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σημίτης έχει ήδη ενημερώσει τη Χαρ. Τρικούπη ότι θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη.

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου ενόψει της εκδήλωσης στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν: «Η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος. Αλλωστε, την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης: συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης» και άλλες προτεραιότητες της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή