Σαμαράς: Αποφασιστικότητα και σύνεση για την κρίση στην Ουκρανία

Σαμαράς: Αποφασιστικότητα και σύνεση για την κρίση στην Ουκρανία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασιστικότητα και σύνεση συνέστησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο θέμα της Ουκρανίας, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Σχετικά με την αναταραχή στην Ουκρανία θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας Πρωθυπουργός.

Επίσης,ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στα χαρτοφυλάκια της Κομισιόν, πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να εκλέξουν «αυτούς που νοιάζονται και εργάζονται για τη σταθερότητα και για την ενίσχυση της Ευρώπης, με έμφαση στην ανάπτυξη».

Ενώ η Σύνοδος Κορυφής είναι σε εξέλιξη, από το σχέδιο δήλωσης των «28» που περιήλθε στην κατοχή το πρακτορείου Ρόιτερς, προκύπτει ότι η Ε.Ε. πρόκειται  να καταρτίσει κατεπειγόντως έναν νέο κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία. 

Θα ζητήσουν επίσης από την Κομισιόν και την Διπλωματική Υπηρεσία της ΕΕ να εργαστούν από κοινού και «να αρχίσουν επειγόντως το προπαρασκευαστικό έργο» για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή