Μπακογιάννη: Εκτός τόπου και χρόνου ο ΕΝΦΙΑ

Μπακογιάννη: Εκτός τόπου και χρόνου ο ΕΝΦΙΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμείωτη παραμένει η συζήτηση στο εσωτερικό, αλλά όχι μόνον, της Ν.Δ. σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση αλλά και με την επικείμενη προεδρική εκλογή. Ο ΕΝΦΙΑ προκαλεί αντιδράσεις, εν αναμονή και των διορθώσεων που θα επιδιώξει η κυβέρνηση, και χθες, ύστερα από μακρά περίοδο σιωπής, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για έναν νόμο «εκτός τόπου και χρόνου, που έχει βγάλει από τα ρούχα του το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των στελεχών που σημειώνουν ότι η τελική έκβαση των προεδρικών σεναρίων θα συναρτηθεί απολύτως από τις επιδόσεις της κυβέρνηση στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Πάντως, οι αναφορές του κ. Φ. Κουβέλη τις προηγούμενες ημέρες πυροδότησαν εκ νέου συζητήσεις και χθες τόσο η κ. Μπακογιάννη (Real) όσο και ο κ. Κ. Χατζηδάκης (9,84) τοποθετήθηκαν θετικά για τον κ. Κουβέλη, σημειώνοντας ότι είναι πρώιμη η όποια συζήτηση. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μ. Χαρακόπουλος σημείωνε την προτίμησή του σε κεντροδεξιό υποψήφιο, προτείνοντας ενδεικτικά τους κ. Γ. Σουφλιά και Στ. Δήμα, ενώ αντίστοιχη προσέγγιση είχε και ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, ο οποίος σημείωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, πέραν του προσώπου, κρίσιμη παράμετρος θα είναι η οικονομική και κοινωνική κατάσταση τη στιγμή της εκλογής.

Ο ρόλος Καραμανλή

Εν μέσω σεναριολογίας, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή επιδιώκει να βάλει τέλος στα σενάρια δικής του εμπλοκής ή ενδιαφέροντος για την Προεδρία. Ο κ. Κακλαμάνης (Βήμα) σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον εξουσιοδότησε, σε συνάντησή τους, να δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία. Η αναφορά Κακλαμάνη, πέραν του στοιχείου που τον αφορά προσωπικά, ότι, δηλαδή, εμφανίζεται ενεργό στέλεχος της παράταξης αν και διαγραφείς από τη Ν.Δ., αποτυπώνει πλήρως και τις θέσεις της καραμανλικής πλευράς. «Αναρωτιέμαι τι και κυρίως ποιους εξυπηρετούν αυτοί οι ανυπόστατοι ψίθυροι και διαδόσεις…» σχολίασε ο κ. Ευ. Αντώναρος, επιβεβαιώνοντας την κεντρική «γραμμή» των «καραμανλικών» να αποκρούουν τα σενάρια… αποστρατείας του πρώην πρωθυπουργού στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή