Θύελλα αντιδράσεων και μιζέρια στο ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων και μιζέρια στο ΠΑΣΟΚ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική θύελλα προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ οι αποδοκιμασίες κατά του κ. Ευ. Βενιζέλου από οπαδούς του Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός για την 40χρονη επέτειο του ΠΑΣΟΚ. Οι αποδοκιμασίες έγιναν αφορμή να αναδειχθεί και πάλι το βαθύ ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ καθώς υπήρξαν ακόμη και βουλευτές που αποκάλεσαν τον κ. Παπανδρέου «καταστροφέα του κόμματος», ενώ στον αντίποδα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό επέλεξαν σε δηλώσεις τους να μην αποδοκιμάσουν ευθέως όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση (ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων προδότης).

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από τη Χαρ. Τρικούπη. Ο κ. Δημ. Καρύδης προκάλεσε δημοσίως τον κ. Παπανδρέου να αποδοκιμάσει έστω κατόπιν «εορτής» όσα συνέβησαν. «Ο κ. Βενιζέλος απέδειξε ότι έχει ενωτική στάση, ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και ενωμένο και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το κλίμα. Αρα άλλοι πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε. Σημειωτέον, δε, ότι κληθείς να σχολιάσει την απουσία Παπανδρέου από τη σημερινή επίσημη εκδήλωση (ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται για μια ομιλία στο Λονδίνο), ο κ. Καρύδης είπε «ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του για τη στάση του καθενός μας»…

Η πλευρά Βενιζέλου επέρριψε ευθύνες και στους διοργανωτές της εκδήλωσης για το γεγονός ότι δεν έκαναν έστω μια παρατήρηση στους φωνασκούντες. Φωτογράφιζαν έτσι τον κ. Φιλ. Πετσάλνικο που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης. Εκείνος ωστόσο ισχυρίστηκε χθες ότι «δεν υφίσταται διχαστικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ», αποδίδοντας τις αποδοκιμασίες στο γεγονός ότι «ο κόσμος μας προβληματίζεται για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», ενώ ανάλογο ήταν το σχόλιο και του κ. Γ. Πεταλωτή που ούτε λίγο ούτε πολύ υπαινίχθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος δικαίως πλήρωσε το ρίσκο που ανέλαβε να πάει σε μια συγκέντρωση του Ιδρύματος Παπανδρέου!

Στο τεταμένο κλίμα έβαλε φωτιά και μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ. «Ενας ψυχίατρος υπηρεσίας, παρακαλώ καθώς οι οπαδοί του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εκλογές με 44% και κατάφερε (!) να φέρει τη Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!» ανεγράφη επί λέξει στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως όμως απεσύρθη, με τη Χαρ. Τρικούπη να αποδοκιμάζει τον σύμβουλο επικοινωνίας του κόμματος Βασ. Δεληγκάρη που την ανήρτησε, αποδίδοντας το post σε «αυθαίρετη πράξη» και τονίζοντας ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τις προσωπικές απόψεις του».

Ενδεικτικές, τέλος, της εικόνας πλήρους σύγχυσης που εξέπεμπε χθες το ΠΑΣΟΚ ήταν και άλλες τοποθετήσεις στελεχών του. Ο κ. Π. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι όσοι αποδοκίμασαν τον κ. Βενιζέλο δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης απέδωσε εμμέσως όσα συμβαίνουν στο έλλειμμα ταυτότητας του κόμματος (και παρεμπιπτόντως τόνισε ότι απαιτείται ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ενώνει όλους τους Ελληνες), ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο τυχοδιώκτη, ο κ. Δ. Ρέππας ζήτησε να γίνει Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι της Δημ. Παράταξης και ο Μ. Κασσής αποκάλεσε μεν τον κ. Παπανδρέου καταστροφέα του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα έβαλε και με τον κ. Βενιζέλο, ζητώντας να επισπεύσει τη διαδοχή του.

Κατά τα άλλα, τόσο στη Χαρ. Τρικούπη όσο και στο στρατόπεδο Παπανδρέου προβληματίζονταν μήπως η χθεσινή εικόνα βλάπτει τελικά το… όλον ΠΑΣΟΚ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή