Πρώτη επίσκεψη ΣΕΒ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη επίσκεψη ΣΕΒ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου πέρασε χθες για πρώτη φορά σύσσωμο το προεδρείο του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Φέσσα. Οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του κ. Αλέξη Τσίπρα να τους συναντήσει, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με οικονομικούς, συνδικαλιστικούς και εργοδοτικούς φορείς που πραγματοποιεί ενόψει της ΔΕΘ. Η χθεσινή συνάντηση επιβεβαιώνει τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΕΒ, αλλά και τη διάθεση των βιομηχάνων να διατηρήσουν και να καλλιεργήσουν αυτή τη σχέση.

Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Τσίπρα, συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι κ. Γ. Δραγασάκης, Γ. Μηλιός και Γ. Σταθάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στο προεδρείο του ΣΕΒ μια πρόγευση όσων πρόκειται να πει στη Θεσσαλονίκη, τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση της ανάπτυξης και για τα εργασιακά, για τα οποία είχε, νωρίτερα χθες, συζητήσει με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Ουσιαστικά, απηύθυνε προς τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων πρόσκληση να στηρίξουν μια μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του, ζητώντας τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής συναίνεσης και κοινωνικής πλειοψηφίας η οποία «θα στηρίξει την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης της Αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, με ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση για βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του δημοσίου χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα».

Ως στόχο της διαπραγμάτευσης οριοθέτησε τη διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους, περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Στους εκπροσώπους των βιομηχάνων τόνισε, μάλιστα, ότι είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη όταν το χρέος κινείται στο 175% του ΑΕΠ, 10 δισ. ευρώ να διατίθενται ετησίως για αποπληρωμή τόκων και διατηρείται η μνημονιακή υποχρέωση για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ. Αναφορικά με τα εργασιακά, επανέλαβε προς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και εκ νέου θέσπιση ρυθμίσεων για τα εργασιακά, οι οποίες καταργήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής των Μνημονίων. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε, επίσης, για αποκατάσταση των απολυμένων του Δημοσίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας την αντίθεση του κόμματος στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, αλλά και στον νόμο για την αξιολόγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή