Η χαμένη πτήση και η έκπληξη

Η χαμένη πτήση και η έκπληξη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μερικά μέτρα μακριά από την Αψίδα του Θριάμβου, το πεζοδρόμιο μπροστά στο διώροφο αρτ ντεκό κτίριο «Βίλα Σαΐντ», όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΑΣΑ, είχε μετατραπεί σε κέντρο ελληνικού Τύπου. Μερικοί δημοσιογράφοι έγραφαν πάνω στο πεζούλι, άλλοι έστηναν το live για το βραδινό δελτίο με τα laptops ακουμπισμένα σε ένα παριζιάνικο περιπολικό που είχε σταθμεύσει έξω από την ελληνική αντιπροσωπεία, με τους Γάλλους αστυνομικούς μάλλον να διασκεδάζουν με τις προσπάθειες των Ελλήνων να πετύχουν ένα αξιοπρεπές πλάνο του κτιρίου, ενώ άλλοι είχαν στήσει ειδικό βαν για απευθείας συνδέσεις. Γύρω στις έξι χθες το απόγευμα κατέφθασαν πρώτοι στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθαν περπατώντας όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της τρόικας, με πρώτους αυτούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο και Γκαμπριέλε Γκούντιτσι. Το αυτοκίνητο τους είχε αφήσει στην προηγούμενη γωνία και αυτοί περπάτησαν μερικά μέτρα χωρίς ασφάλεια, πράγμα που τα τελευταία χρόνια που επισκέπτονται την Αθήνα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν. Η συνάντηση καθυστέρησε να ξεκινήσει για περίπου μία ώρα, καθώς η αποστολή του ΔΝΤ φαίνεται να έχασε την ανταπόκριση της πτήσης από Ουάσιγκτον και βρισκόταν κολλημένη σε αεροδρόμιο της Γερμανίας περιμένοντας την επόμενη πτήση για Παρίσι. Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν είχαν πιο εύκολη μετάβαση, καθώς μπήκαν στον σταθμό δίπλα στο γραφείο τους και επιβιβάστηκαν στο μεσημεριανό τρένο από Βρυξέλλες. Σε μία ώρα και 15 λεπτά βρίσκονταν στον Gare du Nord του Παρισιού χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Μάλλον η μόνη έκπληξη που πρέπει να είχαν ήταν όταν συνάντησαν στο ίδιο τρένο και τη γράφουσα, συνειδητοποιώντας ότι τελικά οι Ελληνες δημοσιογράφοι θα παραβρεθούν στη συνάντηση. Και οι έκπληξή τους είναι δικαιολογημένη, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους που η ελληνική πλευρά ζήτησε να γίνει εκτός Ελλάδος η συνάντηση αυτή ήταν για να αποφύγουν τα ελληνικά μέσα αλλά και την ένταση που προκαλείται κάθε φορά που βρίσκεται η τρόικα στην Αθήνα.

Ο τελευταίος που έφτασε με λίγα λεπτά καθυστέρηση ήταν ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Λίγο προτού περάσει την καγκελένια πόρτα της «Βίλα Σαΐντ», δίστασε λίγο, αλλά, μάλλον βλέποντας τους περίπου 10 δημοσιογράφους που είχαν ταξιδέψει άλλοι από Αθήνα και άλλοι από Βρυξέλλες να περιμένουν ανυπόμονα μία δήλωση, τελικά γύρισε λέγοντας «είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας και να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά τόσο σε δημοσιονομικό όσο και διαρθρωτικό επίπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή