Πολυμελής αποστολή, παρά το «μαχαίρι»

Πολυμελής αποστολή, παρά το «μαχαίρι»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 25 μέλη αριθμεί, αισίως, η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Παρίσι για τον πρώτο κύκλο διαβουλεύσεων με την τρόικα. Επειτα από συστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου ο αριθμός της ελληνικής αντιπροσωπείας μειώθηκε δραστικά, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ομάδας αρκετοί εκ των συμβούλων, αλλά και πράσινοι υφυπουργοί, όπως οι Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασ. Κεγκέρογλου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκονται οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη συνοδεύουν ο αναπλ. υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, αλλά και οι κ. Χρ. Στεφανάδης (πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων), Τ. Αναστασάτος (γενικός γραμματέας του υπουργείου) και η κυρία Νατάσσα Ρόβα (επικεφαλής του ιδιωτικού γραφείου του κ. Χαρδούβελη). Στο Παρίσι βρίσκεται επίσης ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μ. Μαματζάκης, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Τριμελής είναι η ομάδα του Ανάπτυξης, καθώς τον κ. Ν. Δένδια συνοδεύουν η έμπειρη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα Βίκυ Λοΐζου και ο νομικός του σύμβουλος κ. Αντ. Παπαδήμας. Τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ακολουθούν η γενική γραμματέας του υπουργείου Αννα Στρατινάκη και ο διευθυντής του Γραφείου του Παναγιώτης Ντουφεξής, ενώ ένα σύμβουλό του, τον κ. Θαν. Μπακόλα, πήρε μαζί του στη γαλλική πρωτεύουσα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, που πέραν της συναρμοδιότητας των «κόκκινων» δανείων και πλειστηριασμών έχει να διαχειριστεί και το ζήτημα του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με στόχο την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης, συνοδεύουν οι δικαστικοί Τάκης Λυμπερόπουλος και Ιωάννης Χαμηλοθώρης και το στέλεχος του υπουργείου με αντικείμενο τα ευρωπαϊκά θέματα, Ελένη Κεφαλή. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, τέλος, το «παρών» στις συζητήσεις με την τρόικα δίνουν οι κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερακάκης.

Ενδεικτικό του «μαχαιριού» που έπεσε στα μέλη της ομάδας που ταξίδεψαν για τη συνάντηση με την τρόικα είναι και το γεγονός ότι μία έρευνα στη Διαύγεια αποκαλύπτει ότι σε κάποια υπουργεία είχαν εκδοθεί αποφάσεις για τη μετακίνηση περισσοτέρων στελεχών. Στην ελληνική ομάδα δόθηκε εντολή να ταξιδέψει λιτά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ταξιδέψει στην οικονομική θέση και στέλεχος του ελληνικού Κοινοβουλίου που έτυχε να βρίσκεται στην ίδια πτήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή