Νέο «όχι» Λοβέρδου σε απολύσεις

Νέο «όχι» Λοβέρδου σε απολύσεις

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει στη θέση του να μην απολυθεί κάποιος διαθέσιμος από τον χώρο της παιδείας. Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου, όταν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τάσος Κουράκης κάλεσε τον υπουργό Παιδείας όχι μόνο να επαναλάβει τη δέσμευσή του πως δεν θα απολυθεί κάποιος εξ εκείνων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και να κατοχυρωθεί αυτό με νομοθετική ρύθμιση άμεσα, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για την ύπαρξη ορισμένων «τεχνικών» ζητημάτων. Τα ζητήματα αυτά που αναδείχθηκαν, όπως είπε, πρόσφατα δεν φαίνεται ότι μπορούν να επιλυθούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης. Και πρόσθεσε ότι, καθώς για τον τρόπο αντιμετώπισής τους υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να βρεθεί λύση. «Ο στόχος παραμένει ίδιος, δηλαδή να μην υπάρξουν απολύσεις», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Με το νομοσχέδιο, επίσης, ρυθμίζεται σειρά θεμάτων, όπως είναι εκείνο το οποίο αφορά καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς που εργάζονται από τον Σεπτέμβριο του 2012. Στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, όπως ανακοίνωσε από του βήματος της Βουλής ο κ. Λοβέρδος, θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών από 1ης Σεπτεμβρίου του 2012 έως σήμερα. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όποτε κι αν γίνουν αυτοί, για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. «Η διπλή μοριοδότηση για τις δυσπρόσιτες ορεινές και νησιωτικές περιοχές, όπως ορίζει το άρθρο 101 του Συντάγματος, είναι πάρα πολύ χρήσιμη και το είδαμε τώρα που καταμετρούμε τα κενά για να διορίσουμε αναπληρωτές καθηγητές», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος. Πάντως, πρόσθεσε ότι άποψή του είναι ότι θα έπρεπε να προηγείται η εντοπιότητα ως κριτήριο τοποθέτησης των αναπληρωτών. «Δεν έχω πειστεί γιατί μια φιλόλογος από τη Σάμο δεν μπορεί να πάει στο Αγαθονήσι και πρέπει να πάει στην Αλεξανδρούπολη», είπε.

Τέλος, εξομοιώνονται τα πτυχία της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης- ΕΠΑΘ με τα πτυχία των παιδαγωγικών τμημάτων και θα διοριστούν 60 απόφοιτοι της ΕΠΑΘ αναπληρωτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή