ΣΥΡΙΖΑ: μείωση χρέους 50% ζητεί ο Σταθάκης

ΣΥΡΙΖΑ: μείωση χρέους 50% ζητεί ο Σταθάκης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στο 50% προσδιόρισε χθες τη μείωση που θα πρέπει να επέλθει στο δημόσιο χρέος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε απόλυτος για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτή να επιτευχθεί. Ειδικότερα, δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι «ζητάμε απομείωση του χρέους, δεν έχει σημασία η μορφή με την οποία θα γίνεται, πρέπει να είναι της τάξης του 50%» και συμπλήρωσε ότι «όντως αν το πας στα 100 χρόνια, κάνεις ένα κούρεμα του 50%. Δεν είναι θέμα η μορφή, αλλά η ουσία».

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη και ειδικότερα την τοποθέτησή του για τον τρόπο απομείωσης του χρέους, έσπευδαν να υποβιβάσουν το θέμα, λέγοντας ότι η θέση του κόμματος παραμένει σταθερή και αφορά τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και σύνδεση με ρήτρα ανάπτυξης. Προσέθεταν, δε, ότι δεν πρόκειται για διαφοροποίηση του κ. Σταθάκη, απλώς για παράλειψη να επαναλάβει την πάγια θέση.

Ο κ. Σταθάκης, σχολιάζοντας τις αναφορές σε επικείμενες παροχές από την κυβέρνηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, όσο εφαρμόζεται κατά γράμμα το Μνημόνιο, δεν υπάρχει χώρος για φοροελαφρύνσεις. Απαντώντας σε ερώτημα για τον ΕΝΦΙΑ, επανέλαβε την πρόθεση του κ. Αλ. Τσίπρα να τον καταργήσει, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι θα φορολογείται η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η επιδίωξη της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να εξασφαλίσει ευρύτερες συναινέσεις και υποστήριξη στο πρόγραμμα που ετοιμάζει. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, η συνάντηση με τον ΣΕΒ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς τέθηκαν τα σημεία επί των οποίων χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση ανθρώπων, φορέων και θεσμών για να υπάρξει ανασυγκρότηση της χώρας.

Χθες, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει οικονομική εξόρμηση το αμέσως προσεχές διάστημα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει έσοδα στα ταμεία του. Συζητήθηκε, επίσης, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το προσεχές Σάββατο στη ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για τη διαδήλωση που προγραμματίζουν τα συνδικάτα, καθώς θα μεταβεί στην Ιταλία, ωστόσο ο κομματικός μηχανισμός κινείται, καλώντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα να μεταβεί στην Ιταλία για το ετήσιο διεθνές συνέδριο του European House – Ambrosetti συναντά αντιδράσεις από την εσωκομματική μειοψηφία, τις οποίες διατύπωσε ο κ. Στάθης Λεουτσάκος, λέγοντας ότι ο φορέας της εκδήλωσης και η σύνθεση της ομάδας ομιλητών δεν βοηθούν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή