ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύσημα από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα

economic-and
economic-and_1

Στη σημαντική δημοσιονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και στις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ. Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Ντάισελμπλουμ εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εντός του 2014.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η χώρα να χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, ο επικεφαλής του Εurogroup παρέπεμψε στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της τρόικας που ατύπως ξεκίνησε στο Παρίσι και θα συνεχιστεί στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κληθείς να σχολιάσει παρατηρήσεις σχετικές με τις ευθύνες της Ευρώπης για την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ήταν μακροχρόνια και δεν προέκυψαν λόγω των Μνημονίων. Σημείωσε, δε, πως τα Μνημόνια δεν είναι έργο της τρόικας αλλά των πολιτικών ηγεσιών και πρόσθεσε πως συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.