Η προστασία της ελληνικής μειονότητας στη συνάντηση Σαμαρά-Ράμα

Η προστασία της ελληνικής μειονότητας στη συνάντηση Σαμαρά-Ράμα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό, κ. Εντι Ράμα, είχε ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Αλβανία απέκτησε το καθεστώς υποψήφιας χώρας και του ζήτησε, με αφορμή την πρόσφατη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε βάρος της μειονότητας να παρέμβει προσωπικά, ώστε να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας, ενώ στηλίτευσε τον αλυτρωτισμό των τσάμηδων.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός του επισήμανε ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, ενώ του έθεσε το ζήτημα του καθορισμού των θαλασσίων συνόρων.

Ο κ. Ράμα απάντησε ότι αναγνωρίζει τις ευαισθησίες για τη μειονότητα, εγγυάται το σεβασμό των δικαιωμάτων της και ότι δεν υπήρχε πρόθεση να θιγούν, ενώ αναφέρθηκε στον κίνδυνο του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είχε μια σύντομη συνομιλία με την κ. Μέρκελ, πραγματοποίησε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ παρέμβαση για το θέμα του Αφγανιστάν όπου έκανε ειδική αναφορά στη μετανάστευση και ζήτησε από την Αφγανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή