Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού κατά ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού κατά ΣΥΡΙΖΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εμμέσως αναμένεται να επαναλάβει κατά την ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σήμερα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, στο κλείσιμο της χθεσινής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλλία. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ζυγίζει τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι και επιλέγει προσεκτικούς χειρισμούς έναντι της πρωτοβουλίας του ΔΝΤ για διεθνή διάσκεψη σχετικά με το ελληνικό χρέος, τα σχόλια στελεχών της Κουμουνδούρου για διάλυση της Συμμαχίας έδωσαν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό αλλά και στον κ. Ευ. Βενιζέλο να επιτεθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, τις θέσεις της οποίας θεωρούν υπονομευτικές για τα εθνικά συμφέροντα. «Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε», επισήμανε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε δηκτικά: «Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ, μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».

Εν τω μεταξύ, ανώτατες κυβερνητικές πηγές κοντά στον πρωθυπουργό σημείωναν, χθες, πως η Αθήνα δεν έχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία του ΔΝΤ να διεξαχθεί διεθνής διάσκεψη για το ελληνικό χρέος στα μέσα Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο, μη θέλοντας να υπεισέλθουν στις διαφορετικές προσεγγίσεις ΔΝΤ και Ευρωζώνης ως προς το ελληνικό ζήτημα. Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο κ. Σαμαράς αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει, από τη ΔΕΘ, ένα συνολικό οικονομικό, αναπτυξιακό και θεσμικό πλαίσιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το οποίο θα κατατείνει στην ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και αποτροπής πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Πέραν του πακέτου άμεσων φοροελαφρύνσεων που αποκάλυψε χθες η «Κ» και στο οποίο περιλαμβάνονται οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε η τιμή διάθεσης να διαμορφωθεί κοντά στο ένα ευρώ ανά λίτρο, και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και η γενναία αύξηση του αριθμού των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη σταδιακής μείωσης των φόρων σε επιχειρηματικά κέρδη και φυσικά πρόσωπα, τη στρατηγική του για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, καθώς και τις πρωτοβουλίες του σε θεσμικό επίπεδο, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση. Μέχρι αργά χθες βράδυ, όταν και στη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε ο πρωθυπουργός μετά την Ουαλλία, «χτενίζονταν» οι τελευταίες λεπτομέρειες της ομιλίας, δεν είχε αποφασιστεί αν ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει ότι η Βουλή, που συνέρχεται σε ολομέλεια τον Οκτώβριο, θα είναι προαναθεωρητική.

Ωστόσο, καθώς τόσο οι πρώτες δημοσκοπήσεις όσο και η κοινωνική πραγματικότητα καταδεικνύουν ότι το κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία, με τους πολίτες να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να εκφράζουν δυσφορία για τον ΕΝΦΙΑ, η στόχευση του κ. Σαμαρά θα είναι στο οικονομικό πεδίο. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, άλλωστε, γνωρίζουν ήδη πριν από τις αστοχίες του ΕΝΦΙΑ ότι από την εν γένει οικονομική κατάσταση και τις εξελίξεις σχετικά με το Μνημόνιο θα κριθεί, εντέλει, και το περιβάλλον εντός του οποίου θα αναζητηθούν, στις αρχές του έτους, οι δυνατότητες εκλογής ΠτΔ και αποτροπής της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή